Lepisteslerimde Dönemsel Ölümler


oktay_kustutanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2010
İl: Manisa
Mesaj: 139
oktay_kustutanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 18:31
Fotoğraf:






Canlıdaki Belirtiler: Su yüzeyinde yılanvari kıvrılarak bekleme, kuyruklarda kapanma, solungaçlarda şişme, ağızda sabitlenme (özellikle alt dudak öne doğru çıkıyor ve sabit kalıyor), yüzeyde yüzme ve bir yere toplanma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 140 LT lik kapasitede bir akvaryum. 100-110 LT su vardır içinde.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: L 144 Longfin Blue Eyes Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor.


Filitrasyon: Tetratex EX 700 kullanıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Şuanda kullanılmadı. İlk kurulumdan sonra karşılaştığımda Sera Bactopur Direct Tablet kullandım faydalı olmuştu, kurtulanlar akvaryumu temizledikten sonra yanına Alman Lepistes alıp tekrar akvaryuma konuldu.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir kez %20-25 su değişimi.

Merhaba arkadaşlar. Akvaryumu kurduğumdan beri bu durum 3. kez başıma geliyor. İlk karşılaştığımda 2 gün içinde balıklarımın hemen hemen hepsi öldü. Daha sonra tekrar kurulum yaptım, akvaryum temizlendi kurtulan birkaç tanenin yanına Alman Lepistesleri aldım 25-30 gün sonra yine aynı durum 2 gün içinde balıklar yine telef. Şuanki mevcut balıklarımı güvenilir bir hobici arkadaştan yetişkin ve yavru olarak aldım(yıllardır baktığı balıklardan özenle seçtim); yavrular yeni yeni palazlanmaya başlamıştı derken yine aynı sorun. 

Şaşırdığım ve anlam veremediğim durum o kadar dikkat etmeme rağmen 25-30 günde bir bu durumla karşılaşmam. 

Hafta sonları balıklarla ilgileniyorum. Hafta içi farklı bir ilçede görevde oluyorum, balıklarla Eşim ilgileniyor. 3-4 haftada bir bu durumla karşılaşmam beni üzmeye başladı. 

Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Tuz eklemesini vatozlardan dolayı yapamıyorum. İlaç kullanmakta hiç hoşuma gitmiyor. 

...SAYGILAR ...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeni akvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 73
yeni akvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 21:22
Yaklaşık 1.5 sene boyunca lepistes besledim ve sizin yaşadıklarınızın aynısın yaşadım.Size önerim akvaryumunuzu tekrar kurun.İmkanınız varsa kumları 1-2 gün boyunca güneşte bekletin.suyu doldurduktan sonra Contra-Ichthyo damlatın.Akvaryumu kurduktan 1 hafta 10 gün sonra balıkları koyun.Her yerden balık almamaya çalışın.Güvenilir bir yer olsun.Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.ö.m ile yazabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oktay_kustutanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2010
İl: Manisa
Mesaj: 139
oktay_kustutanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 21:34
Teşekkürler Ozan Bey. Dediğiniz uygulamayı yaptım ama yine aynı durumla karşı karşıyayım. Şaşılacak bir durum.  Sanırım daha detaylı bir tekrarlama yapmam gerekecek. Saygılar ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scanner45Çevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 177
scanner45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 15:29
Dış filtrede bir sorun olabilir yada bakteri kültürü tam oturmuyordur bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir