Lepisteslerin akvaryum ısısı


SebatayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 440
SebatayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 21:56
Konu farklı yerlere çekilmiş ne yazık ki...Burcu Hanım, akvaryumunuzda özellikle kış aylarında bulundurulmak üzere bir ısıtıcının olması balıklarınızın menfaatine bir durumdur. 26 C dereceyi genelde canlı doğuranlar severler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 01:09
[QUOTE=metal] Isıtıcı olmayan bir akvaryumda stabilite olamaz...O suyun 24 derece yada 26 derece olması imknasız...Ayrıca balık yumurtalarıda kitin benzeri bir maddeden oluşur...Su sucaklığı ve çeşitli biyokimyasallarla bu maddede yumuşama ve çözünme kolaylaşır...Balığın doğum yaparken salgıladığı sıvıda bu maddeleri içeriyor...Sıcaklıkta eğer uygun olursa yumurtalardan yavruların çıkması kolaylaşır...Dişi balık yavrulama sırasında rahmindeki yumurtaları yumurta kesesine aktarır...Orada yumurta çeperi yumuşayarak yavruların çıkmasına olamak sağlar...Yavrular ne kadar zor çıkarsa dişi balık o kadar halsizleşir...
Ayrıca kusura bakmayında dalga geçer havanızın nedenini anlayamadım...Herhangi bir engiiiin bilgi sahibi değilim...Sadece 3-4 senelik canlı doğuran tecrübem var...Başlarda bunları anlamıyordum ama lisede işin teknik boyutunuda öğrenince (biyoloji sağolsun) daha iyi kavradım ve elimden gediğince de herkese yardımcı olmaya çalışıyorum...Eğer benim bir yanlışım var ise daha uygun bir dille bir büyüğüm olarak düzeltirseniz emin olun minnettar kalırım...İyi akşamlar...Herhangi bir ukalalığım olduysa pardon...
[/QUOTE]

  Hamza bey , bu yaz günlerinde gündüz sıcaklığı ile gece sıcaklığı arasında çokça fark varsa örneğin gündüz 30 gece 8 ise elbetteki evin içindeki ısıda düşeceği için akvaryumun ısısıda düşer. Ama şu günlerde böyle bir ısı farkı olmadığı için  ben yaz başından beri ısıtıcıyı kullanmıyorum ona rağmen gece gündüz 27 derece suyun ısısı ve sabit . Size bunu fotoğraflayarak gösterebilirim. Yani diyeceğim dışarıdaki hava ısısı arasında pek fark olmayınca akvaryumda da ısı oynaması olmuyor en azından bende olmuyor. Dişilerde ise ısı yüksekliğinin doğumu kolaylaştırdığı doğrudur. Ama 24 derecede de doğuruyor balık benim anlatmak istediğim bu. Bu size nasıl " dalga geçer gibi hava " olarak göründü anlayamadım. Ayrıca engin bilgi derken bir söz var Akıl yaşta değil baştadır diye. Bildiğiniz bir şey varsa tabikide burada paylaşmalısınız . Burası paylaşım platformu zaten. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burcumukanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 15
burcumukanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 10:32
Herkese teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için en kısa zamanda ısıtıcı alacağım...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GoGoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2011
İl: Adana
Mesaj: 55
GoGoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 12:42
   Düşük ısılarda doğan yavru balıkların doğumu ve gelişimi her ne kadar geç olsada yuksek ısı ortamına göre daha sağlıklı ve dirençli oluyorlar ben bunu gözlemledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir