Lepisteste bu denli gariplik!


berk111Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 23
berk111Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 19:38
Ben çok bilgili olduğumu söylemedim. Bu konuyu açtığımdan beri araştırma yapıyor ve yardım istiyorum. Doğacak yavrular için ilk ve son olacak. Bu yöntemi desteklemediğimi de her zaman belirtiyorum. Elimde yeterince malzeme yok. Göz göre göre ölüme mi atayım bitki veya rafya yok diye? Emin olun aynısını sizde yapardınız bu durumda. Başta yavrulara yazık. Annenin psikolojisi de 1-2 saat içinde düzeliyor. İnsan değilki yıllarca unutmasın. Sonuçta balık yani...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

poltekyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 211
poltekyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 11:53

Balık hafızası hakkında aldığınız bilgilerin yanlış olduğunu düşünüyorum.Eğer balığın hafızası 3 saatte sıfırlanıyorsa öğrenme ve içgüdülerini yönlendirme gibi bir şey olmaz.

Yemlemeyi her gün aynı yönden yapıyorsanız balıklarınız sizi gördüğünde o yöne doğru toplanır.Belirli bir yaşa kadar akvaryum yüzeyinden beslenmemiş bir balık, batmayan yem atmaya başladığınızda 2-3 gün içinde yemin artık yukarıdan geldiğini öğrenir ve yukarıya çıkmaya başlar.Devamlı kepçeyle akvaryumdan balık alıyorsanız balıklarda korku gelişir ve kepçeden kaçarlar.Oysa bu uygulamayı yapmadığınızda balıklarınız kendiliğinden bu ne? diyerek kepçenin içine bile girerler.

Sonuçta balıkların hafızasının çok kısa olduğu koskoca bir yalandır.Konuya dönersek dropsy ihtimali gerçekten yüksek görünüyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir