Leptosoma Jumbo Kitumba saflık


EnsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 676
EnsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2008 19:19
Herkese selamlar,şu an elimde 2 erkek 13 dişi leptosoma j. kitumbam var, ve 11 adet 4-5 cm yavru,sorum şu ki kitumba dişileri ile diğer leptosoma dişileri birbirinden zor ayırt ediliyor.Benim 13 dişimden 10 tanesi bilen arkların yorumlarıyla ve benim gözlemlerimle saf dişiler,üst yüzgeçlerinde ince siyah çizgi mevcut ve kuyruklarında altta ve üstte 2 benek(gölge) mevcut 3 tanesinde yine benek var ama öbürkiler gibi siyah değil.Bu beneklerin rengi siyahmı olmalı grimi beyazmı? yoksa bir gölge şeklinde olması saflığını gösteriyor mu? Ve bir dişimde üst yüzgecinde sarı çizgi mevcut ve bu dişiden yavru aldım,aldığım yavrunun yüzgecinde de 1,5-2 cm olmasına rağmen sarı çizgi mevcut,bazen böyle dişilerin olabileceğini duydum ama benim amacım tamamen saf ırkı elimde tutarak saf yavrular edinebilmek,bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum,herkese yardımcı olmuş oluruz.Akvaryumcular da satılan çoğu dişi leptosomalar tek bir cins diye satılıyor ama gördüğüm kadarıyla dişilerin hepsi birbirinden farklı.
Eğer bu ayrımı bilen varsa, mümkünse resimlerle diğer arkadaşlara da gösterirsek herkes bilinçli olur,ve balığının cinsini çözebilir.Forumda böyle bir konu göremedim,bu konuya leptosoma hakkında bilgi sahibi olanların katılımını bekliyorum,herkese saygılar..
life of calvus2008-03-02 19:23:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 676
EnsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 23:32
Benim bildiğim kitumba dişilerinde,üst yüzgeçte siyah çizgi mevcut ama bu çizgi blackbee dişilerinde de var,ama kitumba dişilerinde kuyrukta altta ve üstte olmak üzere 2 benek mevcut.Kitumba dişileri gözlemlediğim kadarıyla 1 haftalıkken bile saflığı anlaşılabiliyor,üst yüzgeçteki siyah çizgi ve kuyruklardaki benekler kitumba olduğunu gösteriyor.Ve yine gözlemlediğim kadarıyla mpulungu dişilerinde de erkeğinde olduğu gibi üst yüzgeç renkli değil ama dalgalı şekilde(gölge gibi) desenli,tıpkı erkeğin üst yüzgecinin renksiz hali gibi..Benim kendi gözlemlerim bunlar,diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyoruz,teşekkürler,saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orjinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 17
orjinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2008 16:36
Bu konuyu size tavsiye edebileceğim bir kaç arkadaşımdan çok daha kolay bir şekilde öğrenirsiniz bu saydığım arkadaşların bir çoğu yıllardır leptosoma kitumba beslemektedir. Benim size vereceğim bilgilerin bir kısmı sizi yanlıtabilir. Bu konuyu Ali Akgün beyle, Ahmet Keskin beyle veya Yavuz Aydın abi ile görüşün . Söylediğiniz gibi çok hassas bir konu ve dişiler bir birlerine çok benziyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir