Lifetech 825 hava alma problemi ve suyun oksijeni


eRtu.Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 109
eRtu.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2011 21:03
Merhaba arkadaşlar, bugün lifetech 825 dış filtremi aldım, kurdum..Fakat bir şıkırtı sesi var hava alıyor..Filtrenin ön kısmının altına 3cm lik bir destek koyarak geriye doğru durmasını sağladım ve ses kesildi..Sanırım filtrenin içinde yeterli seviyede su olmadığından böyle oluyor arka tarafta kabarcıklar oluşuyor..

Filtreyi çalıştırmadan önce out borusundan ağzımla su çektim geldi fakat durdu, sürekli gelmiyor nedeni ise filtrenin su seviyesinden aşağıda olması..Pompalamayı denedim su çıkmadı bile..Sağa sola sallamayı denedim oda fayda etmedi..

içerdeki havayı nasıl almalıyım? forumda biraz araştırma yaptım fakat sorunuma çare bulamadım..

2. sorum akvaryumum 65 lt , içinde 6 adet 2 yaşında melek balıklarım var..Filtreden gelen suyu akvaryumun üst kısmına yönlendirdim aparatı ile, suyun üstü dalgalanıyor, Akvaryumun yeterli oksijen ihtiyacını bu şeklide karşılayabilirmiyim, hava motorum var fakat oda sesli çalışıyor ses istemiyorum malesef :(..

Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..
eRtu.2011-10-14 21:12:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkanAkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2358
SerkanAkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2011 21:47
Şıkırtı yapması bu filtrelerin kronik sorunudur. Bir elinizle herhangi bir adet klipsin üzerine bastırın klipsi açın ve bastırdığınız elinizi gevşetin ki hava çıksın sonra tekrar klipsi kapatın. Böylece şıkırtı sesi kaybolacaktır. Out kısımdan su çekince gelir ama dip kısmında suyun geri kaçmasını engelleyen ufak plastik top vardır. Bu topun amacı pompanın emme-basma yapabilmesi içindir. Fakat teoride olan pratikte gerçekleşmez. Yani pompayı kullanarak su tahliyesi yapması bahsettiğiniz filtrede çok zordur. Pompayı bastırmadan önce geliş vanasını kapatıp ardından pompaya basıp, basılı halde tekrar geliş vanasını açıp suyun girişten alınıp çıkıştan hava ile tahliye olmasını sağlayabilirsiniz. Çıkış vanasının dibindeki plastik top zaten pompaya basıldığı anda suyu yukarı doğru iter ve geri gelmesini engeller bu bakımdan çıkış vanasına açma kapama işlemi uygulamaya  gerek yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir