Low Tech Tank & Monte Carlo


bogutucuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 69
bogutucuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2016 20:26
Merhaba,

50x35x33h 57 litrelik bitkili bir tank kurmak istiyorum. Aydınlatma olarak beyaz, mavi, kırmızı kombinasyonundan oluşan 30 watt power led aydınlatma olacak. Zeminde Ocean Free Aqua Gro kullanacağım. Dış filtrem Haqos Expro 500.

İlk defa bitkili bir tank kuracağım. Zemin bitkisi olarak Monte Carlo düşünüyorum ancak low tech tanklar için ne kadar uygun olur emin olamadım. Forumda arattım ancak maalesef pek doyurucu bilgilere ulaşamadım. Görebildiğim kadarıyla hem acemi olmam hem de low tech kurulum yapacağım için Parvula, Cuba, Glosso şimdilik uzak durmam gereken tercihler. Monte Carlo konusunda tecrübeli arkadaşların tavsiye ve yönlendirmelerini veya aynı görselliği verebilecek daha kolay altrenatifler var ise paylaşmalarını rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anilagokayÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2016
İl: Izmir
Mesaj: 125
anilagokayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2016 20:43
Selamlar,

Öncelikle monte carlo ve hem cinsleri için co2 , gelişim için önemlidir. Işık taban gübre kombinasyonunuzu oturtmuş olsanız bile monte carlo co2 ye ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca aydınlatma lt başına 1 watt a yakın olması aranır. Ledler bunu T5 kadar karşılar mı bilmem. Ben size subulata tavsiye ederim. Monte carlo , cuba , glosso tarzı bir bitki değil fakat parvula ve lileaopsis e benzer bir bitkidir. Low tech için sıkıntı yaratmaz. Saygılarımla.

Teşekkür Edenler: [T]171239,bogutucu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir