Lütfen Yardım


mutuhuÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 82
mutuhuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2009 11:10
Merhabalar; benim danışmak istediğim konu bir balığı bir akvaryuma nasıl alıştıracağım... şöyle ki; akvaryumum (yeni evliyim; mezura,metre vs. bulamadım) 2,5*1,5*1 karış boyutlarında. ilk başlarken 3d1e lepistes 2e2d silver almıştım,2 gün sonra erkek lepistes sizlere ömür... üzüldüm ama anormal değildi herhalde... sonra 1d lepistesim stresli doğum yaptı ve o da sizlere...(10 yawru bıraktıktan sonra: (    ve silver erkekler anlaşamıyor diye 1e silveri verip 1 çift plati almıştım... platiler ne kendi aralarında ne de genel olarak pek sosyal gözükmüyolar... hep tek başlarına ama ölmeye yakın balık halleri yok üzerlerinde... ve dün bi lepistes erkek almıştım,bu sabah bitkinin arasında ölü buldum,aslında ilk attığımda alışmakta zorluk çekmeyecek gibi duruyodu... işin ilginç tarafı kuyruğunun tamamının yenmiş olmasıydı :( ben onu ekledikten sonra baya bi gözlemledim,kuyrukla ilgili bi durum yada saldırma yoktu! bu, "aralarına kabul etmeme" gibi sosyal bi durum mudur? yani tanka giren ilk balıklar harici ya ölüyor ya asosyal oluyor:( sebebi nedir? neler yapabilirim?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
mutuhu2009-01-09 17:12:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkruseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 513
darkruseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2009 12:04
Murat Bey en baştan başlamak gerek. Öncelikle tankınıza suyu yerleştirirken içerisine "Su Hazırlayıcılardan kattınız mı?" İlk kurulumda suyun içerisindeki ağır metalleri uzaklaştırmak için bu gerekli. İkinci husus akvaryumunuzdaki taşların kumların ya da dekorsayon amaçlı koyulan eşyaların suya zarar vermemesi. Bunları forumda "taşlardaki ve kumlardaki salınım" kelimelerini kullanarak aratabilirsiniz. Ölümlerin sebeplerini ilk önce bulmak lazım, ondan sonra suya alıştırma işlemini yaparsınız. Zaten çok kolaydır.

Akvaryumcudan aldığınız paketi açmadan akvaryumun içerisine koyun. Bu sırada akvaryumun ışıklarını da kapatmayı ihmal etmeyin. 10 dakika suarın ısısı eşitlendikten sonra paketi açın ve akvaryumdaki sudan paketin içerisine azar azar dökün. Bunun için ufak bir bardak işinizi görecektir. 10 dakika belirli aralıklarla bunu yaptıktan sonra "kepçe" yardımıyla paketteki balıları tanka yerleştirin. Burada dikkat edeceğin en önemli husus, paket içerisindeki suyu asla akvaryuma dökmeyin. Işıkları 2-3 sat açmazsanız balık sitressden uzaklaşacaktır. Bu arada yemlemiye de ihmal etmeyin, çünkü akvaryumculardan gelen balıklar genellikle açtır.

Asosyal oluyorsa bunun sebebi içeride rahatsız edecek diğer canlıların bulunması da olabilir. Kuyruklar yenilmişse;

1)Diğer balıklar açtır,
2)Birbiri ile barışık olmayan 2 tür besliyosunuzdur,
3)Her ikisi.

Bunlara dikkat ederek tankınızı gözlemlyin. Eğer ölümler devam ediyorsa tankınızda büyükbir problem olduğunu söyleyebiliriz.




darkruse2009-01-13 15:51:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tropikal ciÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
tropikal ciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2009 13:37

 meraba arkadaslar ben bu lepistesin uretımını yapıyorum 1 aldığın balıkların ithal olma ihtimali warsa ithal lepistesle yerli lepistes uyusamıo ve oluolar mumkunse alırken guvendıgınız kısılerden alın ve sorun yerliyse alın yerli olmayan balık genelde ölür fazla yasamaz molilerin ise 1 e 3 d halinde besleyın sağlıklı akvaryumlar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutuhuÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 82
mutuhuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 23:09
Teşekkürler fakat danışmak istediğim akvaryuma ilk koyulan balıklarımın haricindekiler ya asosyal ya da yakında ölecek potansiyele sahip oluyor... sonuçta en son erkek lepistesimi koyduğumda ne kovalayan vardı ne de kuyruğunu tırtıklayan... ama sabah kalktığımda güzelim kuyruğundan eser yoktu ( kuyruk erimesi bu denli ve bir gecede olur mu bilemiyorum orasını) şu anda bir dişi lepistes ve 40 yawru bıraktım akvaryumda... afacanlar da 1cm oldular kimileri "aaa annesinin aynısı" dedirtecek şekilde renklendi (normal mi anormal mi bilemiyorum:) bu sefer de dişime erkek eklemek istiyorum fakat yavrular ortalıkta dolaşmaya alıştılar ve dişinin bu durum umrunda bile değil,eşitlemek anlamında 2d1e lepistes eklemek istiyorum fakat yavrularıma zararı olur mu bilmiyorum,riske de giremiyorum tecrübeli de değilim ki :( gerek kalmadı diye rafyaları da kaldırdım... acaba 2d1e lepistes eklesem yavrular kolay lokma olur mu bu 1cm lik boylarıyla? (artık sosyal olarak alışmamaları mümkün değil heralde :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir