Makavlar Eşleşmiyor


ComratexÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 156
ComratexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2014 23:18
Selamun Aleykum arkadaşlar,
2 sorum olacak
1 - Yavru olarak 2 adet makav aldım ve 1e 1 d çıktılar fakat bir türlü eş olmuyorlar.Arada bölme ile bir süre beklettim ve ara bölmeye gelip kurlaşma hareketleri yapıyorlardı ve ben de bölmeyi çıkarttım bir süre sıkıntı olmadı.Daha sonra ortadan bölünmüş 1mlik akvaryuma aldım ve erkek dişiyi baya bir hırpaladı.Ne yapmam gerekir tavsiyeleriniz nelerdir.Şu an ayrı akvaryumdalar.

2 - Bir çift ateş ağızım yavru yaptılar 200-300 civarı fakat serbest yüzmeye geçtikten sonra tahminen 1 hafta 10 gün sonra azalmaya başladılar.Ne olmuş olabilir.Acaba anaçları mı yedi,öldüler mi yada akvaryumda vatozlar da var onlar yer mi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByShoWÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 46
ByShoWÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 15:56
1 - Öncelikle makavların cinslerinden emin miyiz. Eğer 1e1d ise üreme zamanı gelmediği için problem olabilir. En az 12-14 cm olmaları gerekli, çünkü vücutları üreme tepkisi vermiyor ve bölgesi için tehdit olarak düşünüyor. Benim de başıma böyle bir olay geldi, ayırdım 1-2 ay kadar biraz daha olgunlaşmaları için ve besiye çektim sonra ışıkları kapatarak erkeği dişinin yanına aldım. Erkek farklı bir yere geldiği için bölgesi veya egemen olabileceği bir alan yoktu, anlayacağın dişinin kucağına düştü :) 1 ay sonrasında tabanı resmen komple değiştirdiler, eşmedikleri yer kalmadı. 1 adet büyük güveç vardı ve yavru vermeye başladılar, yaklaşık 20 günde bir yavrulama oluyor. 3 - 4 batım yavru aldıktan sonra baş edemedim ve güveci kaldırdım.
2 - Ateş ağzını hiç beslemedim ama ya yerler yada bulundukları bölgede iç veya dış filtre varsa çekebilir. Gün içerisinde yarım saat yada 1 saat tam gözlemle sonuca ulaşırsın. İlk yavruları ise zaten pek umutlanma, öğrenecekler.
Ayrıca yavruların yanında vatozu bir an önce al, vatoz gece görür ama çoğu balık gece görmez ve vatozlara yem olmaktan kaçamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir