malavi balıklarına akvaryum suyu


XEZAXÇevrim Dışı

[B]1987,1[/B]
Kayıt: 09/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1674
XEZAXÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2007 13:32
[QUOTE=challenger][QUOTE=XEZAX]

Merak etmeyin hiçbirşey olmuyor suyu dinlendirmeniz yeterli sıcak su ilave etmenizde de bir kötü durum yok tabi çok sıcak olmaması kaydıyla.Çok zorda kalmadıkçada kimyasal kullanmanıza gerek yok.

Bu durum uzun bir süredir ecrübe ile sabittir.

Saygılar.

[/QUOTE]

 

Sıcak musluk suyunun balıklara zarar vermediğinin tecrube ile kanıtlanmış hali sadece bir şanstır başka birşey değildir.Burada hobiyi daha uygun bir dil ile ve kalıcılığını sağlayarak en iyi şekilde arkadaşlarmıza bilgilerimizi paylaşarak geliştirmeye çalışıyoruz.

Vermiş olduğunuz tavsiye mecbur kalmadıkca kimyasalla kullanmanıza gerek yok (su düzenleyici vb. kimyasallar) buradada yanlış bir yönlendirme mevcuttur.Lutfen rica ediyorum ilk önce yazdığınızı bir kaç kez okuyarak ve yorumlayarak yazalım.

Saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

[/QUOTE]

Aynı amacı paylaşarak, buradaki hobici arkadaşlara edindiğim tecrübeleri uygun bir dille aktarmaya (elimden geldiğince) çalışıyorum.Dildeki uygunsuzluğun nereden kaynaklandığını anlayamadım.

Bu bir yönlendirme değil tavsiyedir.İsterseniz uygularsınız isterseniz uygulamazsınız bu tamamen size kalmış bir durumdur.Bununda tecrübe sonucu oluşan bir durum olduğu yazımda belirtilmiştir.Yoksa labaratuvarda bilimsel bir deney olarak uygulanıp, bilimselliği kanıtlanmış olsa idi budurumda belirtilirdi.Bu konuyu arama yaparsanız daha önce tartışılmış olduğunu görürsünüz.

 http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=3597 2& KW=XEZAX burdan okuyabilirsiniz.

Yazdıklarımı zaten yazmadan birkaç kez düşünerek yazdığımı aklıma geleni buraya yazmamaya özen gösterdiğimi belirtirim.

Saygılar.

XEZAX2007-4-3 0:11:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akkndoganÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 17/12/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 792
akkndoganÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2007 17:41
Ayrıca asidik yağışlardan dolayı ayda bir çeşme suyunun ph'ını ölçmenizde fayda var. Çünkü (özellikle malawiler) bazik suyu severler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir