Malavi karma akvaryumuma köpek balığı ?


darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 11:36
[QUOTE=OsMan 06]

  Malavi karma akvaryumuma 2 veya 3 adet köpek balığı koymak istiyorum fakat anlaşabilirler mi diye tereddütte kaldım size sormak istedim. Cevaplarınızı bekliyorum.


 Akvaryumdaki türler : 4 adet sp 1 autratus 1 vatoz 12 zebra 1 kobalt mavisi 2 mücevher 2 adet yunus ve 2 adetde türünü kestiremediğim balık.

Akvaryum hacmi : 410 lt 
[/QUOTE]
Osman bey ilk etapta akvaryumunuzdaki uyumsuz balık türlerini çıkartıp kalan türleri de hacimlerine uygun sayıda beslemeniz gerekli.Akvaryumunuzdaki balık sayısı ve türleri son derece uyumsuz ve sağlıksız.Sırayla sayayım:
Mücevher düz yumurta döker,malawilerle(yunus sp vs) olmaz
Zebra amerikan cichlididir,malawilerler olmaz
Auratus çok sert bir türdür,yunus ve sarı prenses gibi sakin türlerle olmaz
Cobalt mavi çok sert bir türdür,yunus ve sarı prenses gibi sakin türlerle olmaz,hele hele kendisiyle aynı renkte olan yunusa büyüyünce hiç acımaz.
Köpek balıkları bu saydığınız türler için son derece uyumsuzdur.Zaten ulaştığı boyutlar sözkonusu olduğunda akvaryumda beslenmesi dahi tavsiye edilmemektedir.
Malawi cichlidleri yavru olarak alınacaksa 10ar adet(erkek dişi oranını belirlemek amacıyla)erişkin alınacaksa 1erkek 4-5 dişi şeklinde alınır,teker teker alınmamalıdır.Canlı besliyoruz manavdan domates salatalık seçmiyoruzGöz%20Kirpma
Bahsettiğiniz balık yüksek ihtimalle mısır cichlididir,diğerleriyle birarada olmaz
Akvaryumunuz için yapmanız gereken,Uyumsuz türleri çıkararak bilinçli bir hobicinin yapması gereken şekilde balıklarınızı uygun hacimde uygun sayı kombinasyonuyla beslemektir.Ben size ufak bir tavsiye de vereyim;
Ya akvaryumunuzdaki diğer tüm balıkları çıkarıp ağır sıklet tabir edeceğimiz auratus ve kobalt mavi sayınızı arttırarak yanlarına yine ağır sıklet olan beyaz prenses,şeker pembe,yaşayan kaya türlerinden birini ekleyin,
Ya da yine akvaryumunuzdaki diğer tüm balıkları çıkarıp sarı prenses yunus sayınızı arttırarak yanlarına yine hafif sıklet olan kırmızı prenses,iceman gibi türlerden birini ekleyin.
Saygılarımla.


darXis2010-02-12 11:37:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir