malavi otcul yemlerini bilmiyorum¿


bayprensÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
bayprensÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 21:42

Arkadaşlar merhabalar,

Malavi cichlidlerinin bilindiği gibi etcil ve otcul olmak üzere veya sadece otcul ya da sadece etcil olanları var. Sorum şu; ben bu güne kadar otcullar için bir yem vermedim. Bu otçul yemler hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.Aslında ben yunuslarımı devamlı kaybediyorum galiba sadece etçil yem verdiğim için, sindirim bozukluğundan kaybediyorum. Bunu öğrendikten sonra mutlaka otçul yemler hakkında bilgi almam gerekti. Nedeni bahsettiğim üzere yunus cichlid leri hem otcul hem etcil sınıfa giriyor muş¿ Yanlız bir isteğim daha var akvaryumcuya gittiğimde, otçul yem desem kafi olur mu¿ Bana memnun olduğunuz bir otçul yem tavsiye edebilir misiniz¿ Markalı olursa çok sevinirim. Görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler balık sever arkadaşlarım :)

Raven2006-11-9 14:17:8

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 21:48
Sera granugreen kullanabilirsiniz Örneğin granumeat ile granugreen i karıştırıp 1/3 oranında meat ekleyip verirseniz hem balıklarınızın protein ihtiyacını hemde bitkisel ihtiyacını aynı anda karşılamış olabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alphanakayÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 323
alphanakayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 22:00

Tetra'nın Tetra Vegetable yemi de son derece güzel. Yunus temel anlamda etçildir. SP ise otçul ağırlıklı ama hem etçil hem otçul sınıfından bildiğim kadarı ile. Ama etçil olan balıklara da haftada bir - iki kez otçul beslemenin zararı olmaz zannediyorum. Aksine sindirim sistemi açısından faydalı olabilir.

Yavru aldığında ise yavrulara protein (etçil ağırlıklı) yemleme yaparsan ilk dönemdeki bu ihtiyaçları için daha uygun olacaktır. Sonradan türüne göre devam edebilirsin.

Kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir