Malawi cikletleri


Ali CanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 6
Ali CanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 19:35
 Çoğu kişi balık beslemeyi, büyütmeyi ve yavru almayı hemen olsun istiyor.
Ama bakın size bir şey anlatacağım: Bir gün kavak ağacı yanındaki meşe ağacına sormuş sen kaç yaşındasın diye. Meşe ağacıda 10 yaşındayım demiş. Kavak ağacı da dalga geçmiş. Ben 2 ayda senin boyunu geçtim diye. Kış gelmiş. Kış gelince kavağın yaprakları dölkülmeye başlamış. Meşe ağacına sormuş ne oluyor diye. Meşe' de ona sen ölüyorsun demiş. Yani benim 10 yılda yaptığımı sen 2 ayda yapmaya çalıştın ve öldün demiş.
 İşte bizlerde balığı beslerken çabuk büyütmek ve doğurtmak için sabırsızlık ediyoruz. Eğer böyle yaparsak zararlı çıkarız. Balık beslerken akvaryumun hacmine uygun balık alırsak ve acele etmeyip kendi haline bırakırsak bir gün göreceksiniz ki balıklarınız doğurmuş yada balıklarınız büyümüş olacaktır.
Yani balık üretmek sevdasıyla iş bitmiyor. Her şeyin başı sabır'dır. Tabi bunun yanında yemlemede önemlidir. Malawi cikletlerinden yunus ve sarı prenses gibi balıklar küçük akvaryumda büyümesi geç olur. Onun için büyük hacimli akvaryumda bakılması daha iyi olur. Bazı kişiler küçük akvaryumda bakıp büyütmeyi çalışıyor. Ama zaten büyüse bile akvaryum küçük olduğu için birbirlerini yerler. Ali Can2010-03-04 19:36:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eseryelkenciÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 328
eseryelkenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 19:42
Alper Bey,
 
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Bende sizin bahsettiğiniz sabır isteyen bu yolun başındayım. 1 ay önce japondan malawi'ye geçtim.
 
Şu anda 130 x 40 x 60 ölçülerindeki tankımda 10'ar tane yunus ve SP yavruları var. Bazen saklandıklarında tank bomboş görünüyor ve hatta tankı ilk anda gören tüm misafirler " Niçin bu akvaryum boş, atsana içine büyük balık 20-30 tane" diyorlar.
 
Ama sizinde yukarıda söylediğiniz gibi, bu iş sabır işi... Acelem, yok. İlla ki hemen yavru almalıyım vs. gibi düşünmüyorum. Sonuçda tankımdaki balıklarım büyüdüklerin de rahatlıkla o gelen misafirlerime "Bu canavarlar elime geldiklerinde 2-3 cm.di. " demenin zevkini yaşayacağım. Önemli olan bu, sonuçta ticari bir kaygı güdmüyoruz , değil mi yani.
eseryelkenci2010-03-04 19:43:49

Az önce 10 tane Red Rubin yavru'da geldi. Artık tankımda, 10 SP , 10 Yunus ve 10 Red Rubin var. Büyüdüklerinde sağlıklı 3 tür kolonim olacak inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir