Malawi Tankım - Video


SavaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2006
İl: Samsun
Mesaj: 113
SavaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 16:22

Arkadaşlar malawi balıkları beslemeye 8 ay önce sarı prenses ve yunusla başladıktan sonra bugün epey bir balığım oldu Nihayet yavruyken aldığım yunuslar da cinsel olgunluğa ulaştı ve geçen ay yunuslarımın birinden 37 adet yavru aldım. Sarı prenses yavrularını sayamıyorum zaten Daha öncelkeri canlı doğuran beslerken cichlidlerden akvaryum ortamında yavru almak çok zor sanıyordum. Şu an bu balıklara aşığım. Ömrüm boyunca aynı balıklardan besleyebilirim Klipte akvaryumun çok kalabalık olduğuna bakmayın. Yavrulardan 50 kadarını yeni aldığım 50 lt lik tanka ayırdım.

Herkese sağlıklı balıklar...

http://www.youtube.com/watch?v=t-oX7DW5HI0


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozunoÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 47
ozunoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 16:29

savaş tebrikler

balıklarınızın boylarını ve akvaryumunuzun hacmini yazarsanız çok sevinirim en iyi tercihi yapmışsınız s.p ve yunus beslemekle

yeni videoları bekliyoruz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SavaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2006
İl: Samsun
Mesaj: 113
SavaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 16:55

Teşekkür ederim.

Akvaryumun 110 lt ( 80 cm ). Yunusları 8 ay önce 5 ytl ye almıştım, şimdi 12 cm civarılar. Akvaryumumda ilk başta 4 adet damızlık dişi s.p vardı. Ama bir tanesinin cinsi biraz farklıydı galiba. Rengi diğerleri kadar canlı değildi ve çok hafif çizgileri vardı. O balıktan 8 ay içinde 6 batım yavru aldım. Diğer damızlık s.plerden ise herbirinden birer kere yavru aldım. Bir arkadaşımdan öğrendiğime göre bendeki o çok doğuran balık safmış. Onda da aynı cins s.p var ve o da her ay düzenli olarak yavru alıyor. Şimdi diğer dişileri elimden çıkardım. Ne yapıp edip o cinsten damızlık dişiler bulmaya çalışacağım.

Bu arada benim ilk batım sp yavrularımdan bir kısmı annesinin boyuna ulaştı ama henüz hiç biri ağzını doldurmadı. Acaba hızlı büyüyenler erkek olduğu için mi yavrulamaya başlamadılar? Kendi yavrularımdan yavru almam için kaç aylık olmaları lazım?

Saygılar, Savaş...

Savaş2007-2-6 16:56:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citirmukoÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 65
citirmukoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 17:05
Hayırlı olsun Savaş bey yavrularınız inşallah daha nice yavrular alırsınız ben bir şey sormak istiyorum 8 ay önce aldım dediğiniz balıklar o zaman kaç aylık ve boyları ne kadardı? Bilgi verirseniz sevinirim bende 8 ay önce 12 adet yunus yavrusu aldım yaklaşık bendekilerde 10-12 cm oldular biri hariç o ufak kalanın niye büyümediği anlamadım zaten. Benim balıklarda yavru vermeyle ilgili hiç bir gelişme yok üstelik 2 adette 2,5 yaşında yunusum var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SavaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2006
İl: Samsun
Mesaj: 113
SavaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 17:18

[QUOTE=citirmuko]Hayırlı olsun Savaş bey yavrularınız inşallah daha nice yavrular alırsınız ben bir şey sormak istiyorum 8 ay önce aldım dediğiniz balıklar o zaman kaç aylık ve boyları ne kadardı? Bilgi verirseniz sevinirim bende 8 ay önce 12 adet yunus yavrusu aldım yaklaşık bendekilerde 10-12 cm oldular biri hariç o ufak kalanın niye büyümediği anlamadım zaten. Benim balıklarda yavru vermeyle ilgili hiç bir gelişme yok üstelik 2 adette 2,5 yaşında yunusum var.[/QUOTE]

Selamlar,

Vallahi ne yalan söyleyeyim bu benim ilk yunus tecrübem ve açıkcası yavru almayı da pek beklemiyordum. Bende 2 dişi, bir erkek yunus var. Boyları da birbirine çok yakın. Belki boylarının yakın olması etkili olmuş olabilir. Bir de tek erkek olması çok önemli.

Benimkisi biraz şans oldu aslında. Ben kocaelide ikamet ediyorum ve İstanbulda okuyorum. Akvaryumumla sadece haftasonları ilgilenebiliyorum. Geçen ay vize sınavları dolayısıyla bir haftasonu okulda kalıp ders çalışmıştım. 2 hafta sonra eve gittiğimde ise bir süprizle karşılaştım. Dişi yunuslardan küçük olanının ağzının içi kıpır kıpır yavru kaynıyordu Annemi arayıp sürekli akvaryumumu sormuştum halbuki ama yunusların ağzındaki şişlik sp ler kadar belirgin olmadığı için anlayamamış annem.

Allah herkese bu duyguyu tatmayı nasip etsin. Sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir