Malawiden Frontozaya Geçiş.


labluebeardÇevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 12
labluebeardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 14:12
Arkadaşlar iyi günler elimde yaklaşık 300 Lt. akvaryum var bu akvaryumda 8-9 aydır portakla cichlid ağırlıklı olmak üzere karışık cichlid besliyorum. Bir arkadaşımda 6 adet Frontoza var bunları ondan alıp akvaryumumu değiştirmek istiyorum.  Sizce cichlidden frontozaya geçerken akvaryumda ne gibi işlemler yapmamız gerekmektedir. Filtrasyon vs. değişik oluyrmu ?
 
 
Ek olarak akvaryumu değiştirirsem akvaryum içine strafordan arka fon yapacağım sizce nasıl olur.
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vaselinesÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 76
vaselinesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 15:35
Merhaba frontozalarınızın boyutu ne kadar? Eğer 5-8 cm arasıysa o litrede (şimdilik) bakılabilir. Ancak ileriye dönük olarak sıkıntı yaşarsınız. Malawi türleri bakıyormuşsunuz dediğiniz gibi. Frontozaya geçerken bence akvaryumu boşaltıp (filtre dahil) tekrar yeniden kurmanızda fayda var. Su değerleri malawi ile tanganyika farklı olduğundan yeniden biyolojik dengenin oturduktan sonra (yaklaşık 1 hafta) frontozalarınızı akvaryuma salabilirsiniz. Arka fon güzel durur ancak ben olsam yapmazdım. Akvaryumu daraltmamak adına geniş olması benim yararıma olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2013 10:32
Filtrasyonda bir değişiklik olacağını sanmam.300 lt. frontosalarınız damızlık boyda ise yetersiz.300 lt. lik bir akvaryumu 6 adet frontosanız damızlık altı boysa ,bir süre daha kullanabilirsiniz.Ama balıklarınızla devem etmeyi de düşünüyorsanız daha büyük bir akvaryum daha iyi olur.Akvaryumun enini 10-15 cm. kadar daralttığından ,akvaryumunuzda boyut problemi olmayacaksa 3d fonlar çok şık ve doğal olabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir