Mango Kökü Siyah tüylenme


dncrÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 183
dncrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 20:47
Mango kökünü bir arkadaşımdan almıştım o çamaşır suyuyla beklettiği için biraz beyaz fakat tamamen durulanmış ondan sonra kendiside kullanmış bende 2 kez kaynar suda beklettim akvaryuma koydum hiçbir sorun yoktu 3-4 hafta oluyor yaklaşık koyalı bir ara mango kökünde hafiften tüylenme gibi şeffaf birşeyler vardı onlar gitti onun mango kökünden olduğunu bildiğim için endişelenmedim fakat bu sefer üstünde siyah küf gibi birşey oluştu sebebi nedir ne yapmalıyım? Resimler:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ORUC_REİSÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 178
ORUC_REİSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 21:15
İyi takip et yosunlanma olabilir. Emin olduktan sonra direk tedaviye başla aksi halde akvaryumu temizlemen imkansızlaşır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 252
Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 22:33
Olumsuz su değerleri ile aşırı ışıklandırma sonucu alg oluşmuş. Özellikle Mangrov kökünde oluşmasının nedeni de tahminimce ışığa yakın oluşu. Yani sorun kökte değil, ışıkta ve olumsuz su değerlerinde. Bu arada bu algden Karides, Cüce Vatoz, Moli gibi alg yiyicilerle kurtulamazsınız. Bunların hiçbiri onu yemez. Işıklandırmayı azaltıp (hatta alg yok olana kadar tamamen karartıp), filtrasyonu güçlendirmeniz şart. Muhtemelen uv filtrenin de faydası olabilir. Fakat en iyisi akvaryumu boşaltıp malzemeleri camaşır suyuyla dezenfekte edip baştan kurmak. Sonrasında da daha zayıf bir ışıklandırma kullanmak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir