Mangrov Gibi Bitki Köklerinin Suyunun Kullanılması


BaykalbulÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 63
BaykalbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2021 20:50
Adminler doğru başlık altında yazmamışsam lütfen değiştirin :) ve bir de başlığa "su düzenleyici" ekler ve kısım değiştirirseniz aramalarda çıkarsa iyi olur..

Bu arada Mango ile Mangrov farklı ağaçlar arkadaşlar. Mango karasal bir bitki..

Melek balığı ile Mangrov alakası bilen yazsın lütfen ayrıca foruma bakacağım inşallah.

Konumuza gelelim. Biliyorsunuz ki Mangrov kökleri çok salınım yapıyor ilk başta. Evet zaten salınım yapmasını istiyoruz ama aşırısı akvaryum görüşünü engelliyor ve akvaryumda netlik bu hobide zevk almamız için çok önemli (koyu kahverengiye varan salınım ilk başlarda). Amazon, Güney Amerika balıkları doğal ortamları kimi berrak, kimi çamurlu, kimi ortam da orta kirli çeşitli derecelerde de olabilir ve yağışa göre de ek değişiyordur. Laf kısımını sona bırakayım hemen asıl demek istediğime geleyim [:)))] [:D]

Mango kökü kaynatılıyor ve çok kahverengi renkli su çıkıyor. Aslında burada hiç böyle kaynatılmamış, suda beklememiş mangrow kökü almak işimize yarayacak. Önce kökü suda bekletmek ve şişmesini sağlamak çok iyi fikir kaynatma süresini azaltacak. Deneyimlerim oldukça bu mesajı düzenlerim inşallah hayırlısı ile.. Suda beklettiğimiz su ile Mangrov kökünü bir kaynatalım çünkü bu suyu daha sonra akvaryuma su düzenleyici olarak koyacağız. Zaten bu mesajın asıl amacı da bu. Aslında bu bir deneme sürecinde bir olay. Yorum alabiliriz tabiki lütfen iyi olur.

İki üç kaynatma olabilir veya daha fazla. Elde edilen Mangrov kökü suyu çok ise ayrıca kaynatılıp hacim düşürülebilir. Elde edilen su derin dondurucuda saklanmayacaksa bakteri gelişimi ve Mangrov kökü suyunun bozulmaması için hayati önem taşıyor kaynatarak su oranını çok düşürmek. Ne kadar koyu olur veya kaynaması sonrası kimyasal bozulma uğrar mı şu an soru işareti. Az bir miktar kaynatıp önce kokusuna bakabilirsiniz. Ama gene de derin dondurucuda olmasa bile buzdolabında beklemesi iyi olabilir kaynatsak da iyice..

Mangrov kökü hafif Sarı renk zaten hoş bir ortam yaratıyor kimi için. Benim için berraklık çok önemli ve bu açık sarılık netliği bozmamalı, bu derecede olmalı. Tabiki suyu yumuşatıyor Mangrov kökü ki Güney Amerika kökenli balıklar falan bunu seviyor ve ayrıca balık hastalıkları için de yararlı olabilir büyük ihtimalle.

Mangrow kökü salınımı akvaryum içinde bir süre sonra bitecektir. Belki bir yıl belki 5 yıl. Tecrübesi olan arkadaşları bekleriz lütfen. 15 yıl akvaryumda Mangrov kökü olan duydum ama salınımı bitmiş olabilir. Biz bu sakladığımız Mangrow kökü suyu akvaryuma (kökümüzün akvaryuma salınımı az ise ) döktüğümüz de Mangrov kökü de ömrü uzayacak çünkü bu su kökün ömrü ile de alakalı (ağaç odunları böyledir. Eğer iç öz suyunu falan almışsanız ya yağlamanız lazım ya da erken çürür. Yağlama derken akvaryuma konanları kastetmedim). Tabi balıklarımız ve bitkilerimiz de (Güney Amerika kökenliler özellikle) bu Güney Amerika kökenli Mangrow kökü suyu ile daha sağlıklı bir ortam yaşayacak inşallah..

Evet laf kısımına gelelim. Ben yeşil renkli, aşağıdan yukarı paralel çizgili yabani Discus balığını yabani ortamında gördüm. Balıkçı yakalamıştı çok yüzlerce ve su çok çamurlu idi. O videoyu bulursam ekleyeceğim inşallah [:)]

Aklıma bilgi gelirse ekleme yapacağım, mesaj yazacağım inşallah.. Daha da şimdilik uzatmayayım hayırlı, sağlıklı hobiler, selametle [:3]

[URL]https://turkparfum.net/konu/mangrov-gibi-bitki-koeklerinin-suyunun-kullanilmasi.918/[/URL][EDIT]Baykalbul,2021-03-23 22:05:52[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir