Mavi ve Sarı Prenses


selcukcetinÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 20
selcukcetinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 11:31
Yıllarca Tropikal sonra Japon besledikten sonra hayatımda ilk defa ciklet türü beslemeye karar verdim ve direk geçiş yaptım. İlk seferin tecrübesizliğiyle fazla da üzerinde durmadan 1e3d sarı prenses 1e 2d mavi prenses olmak üzere 7 balık aldım. Akvaryum 200 litre. saklanacak 2 kaya ve degisik cömlek, dekoratif fıçı, testi gibi akvaryumu fazla da bogmadan dekor oluşturdum. 

Şimdi ustalara soruyorum sıkıntım şu: Mavi Prenses sadece erkek olan neredeyse tüm akvaryumu sahiplendi. Kazmadığı kaya testi çömlek altı bırakmamış heryer İstanbulun sokaklarına dönmüş. Kumları dağıtmış. Kimseyi de kolay kolay bir yerlere sokmuyor. Kendi dişilerini çok kovalıyor ama sarı prensesleri de civardan uzaklaştırıyor. Acaba Mavi Prensesleri geri mi versem. Severek ayrılsak mı. Yoksa bir süre sonra sarı ve maviler arasında alışma olur mu. (daha 1 hafta oldu)

Bir de büyük erkek sarı prensesin özellikle ağız yüz başta olmak üzere rengi kararmış. En irisi olmasına rağmen o da pek mavi prensesi durduramıyor.

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaz_053Çevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2015
İl: Bursa
Mesaj: 26
kaz_053Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 17:01
Öncelikle merhaba , Bende Mavi prenses bakmaktayım aynı gözlemi bende yaşıyorum . Bu normal birşey bir sorun yok Mavi prenses çiftleşme zamanlarında sizinde gözlemlediğiniz gibi çiftleşmek için yuva hazırlar ve o yuvaya yaklaşan balıklara karşı sert bir tutum sergilemektir . Korkmanızı gerektiricek birşey yok En azından 1 hafta daha gözlemleyin derim .
İyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BAYIRÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2015
İl: Antalya
Mesaj: 507
BAYIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 17:02
Verdiğiniz bilgilere göre akvaryumunuzdaki en baskın balık mavi prenses. Sarı prensesindeki kararma çiftleşme isteğidir fakat dişi hazır olmadığı sürece bu kovalama sürekli devam edecektir. Değiştirme keyfinize kalmış ama ben sarı prenses ile yunus öneririm daha uyumlu oluyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir