Melafix'i nerede kaça bulurum?


Volkan ERİKÇİÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Konya
Mesaj: 173
Volkan ERİKÇİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 13:19

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 485

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 64 Tane malawi ciklit

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç ve dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Sevgili dostlar dış parazit için en kestirme çözümün "Melafix" olduğu ve bitkilerden yapıldığı için akvaryuma hiçbir şekilde zarar vermediği söylendi. şu an İstanbul'dayım. Acaba bu ilacı nereden ve kaça alabilirim? Daha önce satın almış ve kullanmış dostları bekliyorum.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 14:32
"Sevgili dostlar dış parazit için en kestirme çözümün "Melafix" olduğu ve bitkilerden yapıldığı için akvaryuma hiçbir şekilde zarar vermediği söylendi. şu an İstanbul'dayım. Acaba bu ilacı nereden ve kaça alabilirim? Daha önce satın almış ve kullanmış dostları bekliyorum."


Size bunu kim söylediyse yalan söylemiş yada tamamen bilgisiz bir insan bu ilaç hakkında internetten (yabancı sitelerde özellikle) araştırırsanız sadece bakteri ve mantarlar üzerinde etkili olduğunu göreceksiniz. Doğal olabilir ama güvenli yada etkinmi o konuda tartışılır. Üreticiler bazı bakterilere etkili olup yokettiğini beyan etmişler ama hangisine etkili hangisine etkisiz belirtmemişler tabi buda satış stratejisi kullanıcı alır dener işe yararsa tavsiye eder yaramazsa onların umurunda değildir zaten.
Bu yüzden bu tür ilaçları sadece karantina tankında uygulayın ayrıca bazı kullanıcılar bu ilacı kullandıklarında balıklarının sürekli su üzerinde nefes almak için toplandıklarını beyan etmişler bunun nedeni bir gurup bakterileri öldürüp diğer gurup bakterileri öldürmemesi ölmeyen gurubunda aşırı çoğalıp suda oksijeni hızla tüketmesi olabiir. 
Bu nedenle kullandığınız zaman kesinlikle ayrı bir akvaryumda kullanın ve bol hava verin açıkcası bende bu ilaçtan kullanmayı düşünüyorum balıklarda en sık görülen kuyruk çürümesini gayet hızlı tedavi ettiğide söyleniyor. Ki bu benim için öenmli japon balığı yavrularımı sürekli tehdit edecek bir sorun (bol su değişimi her zaman yapılamıyor malesef) sonuç olarak dış parazitlere karşı etkili bir ilaç değil forumdan dış parazit için etkili olan yöntemleri araştırıp kullanmanızı tavsiye ederim. Mümkün olduğunca çoğunluğun ve mesaj sayısı çok olan tecrübeli üyelerin yorumlarını dikkate alın.
Saygılar



http://www.ponddoc.com/WhatsUpDoc/ProductProfiles/Melafix.htm
http://aquaweb.pair.com/forums/archives/loach4/index.cgi?read=56787

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nikon_Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,8214[/C] [B]4768,2[/B] [C]4,3,8214[/C]
Kayıt: 07/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 980
nikon_Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 01:00
Balıkların kuma, dekorlara sürtünmesinin en büyük nedeni su değerlerinin bozulmasıdır. Sudaki nitratın aşırı artışı balıklarda sürtünmeye neden olur. Sürtünme oluyor diye hemen ilaca başvurmak çok yanlış bir yöntemdir. İlk önce tankınızda düzenli dip çekimleri ve su değişimleri uygulayın. Göreceksiniz ki, balıklarınızdaki sürtünme ortadan kalkacaktır.
Sürtünme ile birlikte balıkların üzerinde çeşitli fungal, bakteriyel oluşumlar görürseniz ancak ilaçlı tedaviye baş vurmak gereklidir. Tedavi de mutlaka ayrı bir tankta yapılmalıdır.
Ancak, ben sizin sorununuzun sadece su değerlerinden-nitrat artışından kaynaklandığını düşünüyorum. Düzenli olarak su değişimi ve dip çekimi yaptığınızda bir süre sonra sürtünmenin tamamen bittiğini göreceksiniz. Gerekli olmadıkça ilaçtan uzak durun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir