Melek balığı sorunu erkek dişileri kovalıyor.


ALGAMÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 144
ALGAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 17:13

Arkadaşlar bende 1 erkek 2 dişi olan melek balığım var. Eş çıkartmaya çalışıyorum. Akvaryumum çift melek için uygun koşullarda. Su şartlarım düzgün yem konusuna gelince iştahlı bir şekilde yemlerini yiyorlar. Yem yeme mersimi bittikten sonra erkek dişileri kovalayıp yumurta dizmeleri için koyduğum fayansın arkasına kaçıyorlar. Be neden oluyor. Eş seçerken bu davranışlar normalmi. Birde akvaryumumda ışık kullanmıyorum. Buda zararlı bir etkenmi aceba. Bilgi verirseniz sevirim. Şimdiden teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rockvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 164
rockvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 19:19
Dişi sayısını çoğaltırsanız erkek dişileri daha az rahatsız edecektir. Bu arada ışık kullanmak zorunda değlsiniz ama canlı bitki koyarsanız ışığa ihtiyaç duyacaksınız ve bu melekler içinde iyi olacaktır. Melekler saz gibi uzun bitkilerin arasında olmayı severler böylece kendilerini kamufule edip rahatsız edilmemek için erkekten saklanabilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 12:47
Cinsiyet konusunda emin misiniz? Kovalayan baskın dişi olabilir. Elinizde hiç erkek olmayabiir. yada tam tersi hepsi erkek olabilir. Balıkların boyutları nedir? Belli bir olgunluğa erişmeden balıklar çift tutmayacaklardır. Akvaryum boyutuda önemli bu durumlarda. Biraz daha detaylı bilgi verirseniz memnun oluruz. 

Akvaryum hacmi ile balıkların fotoğraflarınıda paylaşırsanız bilgili olan arkadaşlar sizden yardımı esirgemeyeceklerdir.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir