Melek Balığı Ve Canlı Doğuranlar?


BaharpltÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2017
İl: Sakarya
Mesaj: 271
BaharpltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 17:33
Evet cok yararli bilgiler bende ogrendikce mutlu oluyorum cunki bu sabah kalktigimda butun baliklarim yasiyordu yeni balik eklenince hep bir korku olur bende...aldigimiz baliklarin hastalik olup olmadigi garantisini alamayiz ama alirkende iyi secim yaparsak kendimizi zarara ugratmamis oluruz...

Insallah oyle bir hastalikla karsi karsiya gelmem..beyaz benek bile aci bir deneyim olmustu...

Saydiginiz maddelerin hepsinin farkindayim ve ozen gostermeye calisiyorum..ters hic bisey yapmiyorum..yanliz su yem konusu bende bir pul yem var..birde rotifish diye bir yem var küp şeklinde...ben ergen boya gelmemis baliklar icin bir yem istemistim bunun vermisler...onun haricinde az miktarda haftada bir gun haslanmis ispanak veriyorum..pazar gunleri de ac birakiyorum bunlarin hepsinin bir duzeni var...baska ekleyebilecegim birsey varsa ogrenmek isterim...yakinda da yavrularim olacak artemia yemi buyutuyormus ama iki kisma ayrilmis insanlar kimi yararli diyor kimi zararli...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

msyryn2907Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2016
İl: Kayseri
Mesaj: 700
msyryn2907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2017 12:42
[QUOTE=Jumbokılıç]

yukarıdaki paylaşım çok önemli, bu dostumuzu tebrik edeceğim, konuyu o kadar iyi özetlemiş ve o kadar hakim ki, çok mutlu oldum.

ve yine bad wolf un da iyi yakaladığı gibi "sarmısak bağışıklık sistemini güçlendirir" fakat sarmısak kabız olmuş yada iç parazit tarafından ele geçirilmiş balıklar üzerinde maalesef beklenen sonucu vermeyebilir. erken müdahale ve işin en başında dikkat çok önemli.

zaten kabız olan yada iç parazit nedeniyle bağırsak / sindirim sistemi devre dışı kalan balık günler saatler içerisinde karın zarı patlayarak yada tam tersi bağırsakları büzüşerek karın içine çökmek suretiyle ölecektir.

balıklarınızın kabız olmadan ve iç parazite yakalnmadan önce korunmasını istiyorsanız (çünki hastalıkla en iyi mücadele hastalığa yakalanmadan önce önlem almaktır)

-az yemleme

-doğru zamanda doğru şekilde dip çekimi (balık sayısı ve tankın hacmiyle orantılı oalrak bir periyod tutturacaksınız )

-doğru ısı (normalden fazla soğuma ve normalden fazla ısınma kabızlığa/gaza neden olur) parazit enfeksiyonlar baskın gelir.

-dışarıdan balık devşirme enfeksiyon taşıma (bakteri kültürü oturmuş ve enfeksiyonların kontrol altına alındığı tanklara sırf keyif adına dışarıdan balık ekleme ve içeri truva atı sokma

-tankın suyuna çok sık müdahale etme

-küçük tanklarda yoğun balık nüfusuyla yaşama zorlama

-sürekli aynı yemi verme , çeşitlendirmeme

-tankda çok yoğun bitki habitatı nedeniyle bir tarafdan çürüyen bitkilerin amonyak salınımı (bu nedenle su altı bitkisi yetiştirme deneyimini saırf bitki tanlı kurarak deneyimlek ve balık tanklarında bitki habitatında aşırıya kaçmamak balıklara mümkün olduğunca su/oksijen alanı bırakmak !

genel itibarıyla bunlar balık sağlığını etkileyen bilinen faktörlerdir.

bol şans[:iyi:][/QUOTE]

Üsadım ben teşekkür ederim.Alınması gereken önlemler tüm ayrıntılarıyla yazdığınız metinde mevcut eksiksiz olarak.İç parazit tanklarımızdaki canlılarımız için en riskli hastalıkların başında geliyor.alınacak önlemleri çok net sıralamışsınız.Önlemleriniz aynen uygulanarak bu hastalığa mahal vermemek en iyi yöntemdir(hastalandırıp tedavi etmekten ziyade)[:iyi:][:iyi:][:iyi:]

Beğenenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T]
Teşekkür Edenler: [T]175671,Jumbokılıç[/T]
+1: [T]175671,Jumbokılıç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir