Melek Balığı Yumurtası Mantarlaşma Ve Yenme


serhatcanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Kars
Mesaj: 125
serhatcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2018 10:42
Merhabalar, 50x50x50 cm lik akvaryum içerisinde kendim yavru olarak alıp büyüttüğüm bir çift melek balığım var. 4 cü kez yumurta döktüler ancak mantarlaşma oldu ve sonuçta yediler. Mantarlaşma hep aynı oranda olmuyor, en son su değişimini yeni yapmıştım ki yumurta döktü ve mantarlaşma oranı daha fazla oldu. Sorum şu: dişi erkeği köşeye sıkıştırıyor saldırıyor ama yumurta dökerken beraber ilgililer, ne yapmam lazım? yani 4 kez yumurta döküp çıkmaması normal mi? farklı bir yol denemeli miyim? forumda metilen mavisi kullan diye yazanlar olmuş ancak dökmeye gerek yok diyenlerde olmuş, bütün hepsi mantarlaşmıyor ancak ertesi gün mantarlaşan yumurtalarla beraber diğerleri de yeniyor. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbharÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2017
İl: Malatya
Mesaj: 61
batuhanbharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 00:51
Bende sizin gibiyim yavrudan büyüttüğüm meleklerden bir çiftim 1.kez yumurta yaptıktan sonra ana tanktan ayırdım 60 litrelik bir tanka. 2.kez yumurtayı 10 gün sonra felan yaptılar. Dişi ile erkeği akvaryumda bıraktım metilen mavisi hava taşı desteği kullanmadım. Sonuç dişi erkeği baya hırpaladı yumurtaların hepsi mantarlaştı. 3 gün önce 3.kez yumurtladılar 12 saat bıraktım yumurtalar döllensin diye sonra çıkardım dişi ile erkeği suya larcivert tonu gelene kadar yaklaşık 30-35 damla metilen mavisi ekledim yumurta yaptıkları boruya 3-4 cm aşağıya hava taşı koydum ve sürekli ışığı yanık bıraktım. Yüzde 40a yakın bir yumurta gene mantarlaştı. Kalan yumurtalarda çatladı ve yavrular yüzeye çıkıp hava keselerini doldurup dibe çöktüler bu 60.saate oldu. Şuan 66.saat her şey yolunda. Ben böyle yaptım işinize yarar umarım forum ölmüş gibi 2.yumurtlama post açtım sordum kimse cevap vermedi. Deneme yanılmayla doğruyu bulmaya çalışıyorum ben.

Teşekkür Edenler: [T]113741,serhatcan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serhatcanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Kars
Mesaj: 125
serhatcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 08:15
[QUOTE=batuhanbhar]Bende sizin gibiyim yavrudan büyüttüğüm meleklerden bir çiftim 1.kez yumurta yaptıktan sonra ana tanktan ayırdım 60 litrelik bir tanka. 2.kez yumurtayı 10 gün sonra felan yaptılar. Dişi ile erkeği akvaryumda bıraktım metilen mavisi hava taşı desteği kullanmadım. Sonuç dişi erkeği baya hırpaladı yumurtaların hepsi mantarlaştı. 3 gün önce 3.kez yumurtladılar 12 saat bıraktım yumurtalar döllensin diye sonra çıkardım dişi ile erkeği suya larcivert tonu gelene kadar yaklaşık 30-35 damla metilen mavisi ekledim yumurta yaptıkları boruya 3-4 cm aşağıya hava taşı koydum ve sürekli ışığı yanık bıraktım. Yüzde 40a yakın bir yumurta gene mantarlaştı. Kalan yumurtalarda çatladı ve yavrular yüzeye çıkıp hava keselerini doldurup dibe çöktüler bu 60.saate oldu. Şuan 66.saat her şey yolunda. Ben böyle yaptım işinize yarar umarım forum ölmüş gibi 2.yumurtlama post açtım sordum kimse cevap vermedi. Deneme yanılmayla doğruyu bulmaya çalışıyorum ben.[/QUOTE] aynen çok teşekkür ederim, forum ölmüş ki ne ölmüş. Eskiden buralar böyle değildi. Aslında insanlık ölmüş olduğu için forum da ölmüş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir