Melek Yumurtaları Kuyruklar gözüktü, filtreleme?


erolorkunturanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 293
erolorkunturanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 01:30
Merhaba benim melek yumurtalarım zemine düştü ve kuyruklar gözüktü, bir önceki denemede burdan öteye gidememiştim, ne zaman hava taşı yerine filtreyi çalıştırmalıyım ? Acil yardımcı olursanız sevinirim ve kaçıncı günde yumurta sarısı yada kurutulmuş artemia veriyim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

312d0-37Çevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 558
312d0-37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 08:35
filtrenize bayan çorabı geçirmeyi unutmayın dış-iç fark etmez yavruları çekmesini önlemek amaçlı!



Bildiğiniz gibi meleklerden yumurta ve larva almak işin en kolay kısmı. Asıl zorluk yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonra büyütme evresinde başlıyor. Forumlardan okuduklarımla pekte başarılı olduğum söylenemez. Yavru büyütmede netten aldığım bilgiler doğrultusunda bu zamana kadar yavru büyütmede çok kayıp yaşadım en sonunda canıma tak etti biraz mantık yürüterek farklı büyütme yolları denemeye karar verdim nasıl olsa oldukça fazla kaybım vardı . Son 2 batındır deneme sürecinde olduğum yöntem vardı,bu son 2 batında neredeyse kayıpsız yavru büyüttüm ,yöntemim kesinleştiğine göre artık paylaşma zamanı.

1-)Yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonra buzamana kadar ilk gün yem vermeyerek keselerindekini tüketmelerini bekliyordum(yüzen yavru gördüğüm gün 100 ml yeşil su ekleyerek artemiayı bastım),

2-)Anaçların geceleride görüp ilgilenebilmesi için 24 saat ışık yakıyordum(heryerde yazılan bu şekildeydi)Doğada kaç balık geceleri ışık görüyor ayın parlak olduğu günlerde belki...... Işık kullanmayarak gün batımının yaklaşmasıyla birlikte son artemiayı vererek yavruların midesini doldurmasını sağladım,üstünden çok geçmeden havanın kararmaya başlamasıyla birlikte anaçlar tüm yavruları toplayarak bir köşeye yapıştırdılar. Bu şekilde sabaha kadar enerji harcamadan hareketsiz bekleyen yavrular hayatlarının ilk gününü 1-0 galip olarak bitirdiler.

3-)Ertesi sabah filtreleri durdurarak artemia verdim,tüm artemialar toplandıktan sonra filtreleri çalıştırarak %30 dip çekimi yaptım ve üstteki akvaryumda bulunan dinlenmiş sudan hava hortumu ve vana yardımıyla suyu doldurdum.

4-)Akşam aynı şekilde artemiaları vererek,%30 su değişimi yaptım. (ilk 1 hafta 12 saatte bir yemleme )

5-)Bu şekilde 3.günün sonunda anaçlar yavruları taşıyıp yapıştırmaktan vazgeçiyor(yavrular 2,3 katı boylanmış oluyor,bu saatten sonra 15 li led ile aydınlatma sağladım. Ledleri akvaryumun üstüne değil ,koyu maviye boyayarak arka cama yapıştırdığım straforun arka kısmına denk gelecek şekilde yerleştirdim.Bu şekilde yavrular su üstüne çıkmak isterken ışıkla karşılaşıp stresli bir şekilde kendini dibe atmıyor burada maksat akvaryumu aydınlatarak görsel birşeyler kazanmak değil anne babanın yapıştırmayı bırakmasından dolayı yavruların karanlıkta kaybolmadan anne sırtına çıkabilmelerini sağlamak(kesinlikle akvaryum üstüne konulan aydınlatma bu yavru ölümlerinde büyük etken )

3.günden sonra korkmanıza gerek yok kalan yavrular kendini kurtardı demektir yanlız bu saatten sonra yemlemede yapılacak en ufak hata sindirim problemlerine sebeb olup ölümle sonuçlanabilir o yüzden miktarı kaçırmamak gerekli . Ben forumlarda yazanları uygulamıyorum ilk 1 ay boyunca günde 3 kereden fazla artemia vermiyorum, satış amacınız yoksa balıklarınız yanık kalmazlar içiniz rahat olsun. Su değişim peryodlarınıda bozmadan ilk günki gibi devam ettirerek standart haline getiriyoruz.Zaten su değişimi yaklaştıkça yavrular dibe çöküyor ve değişime başladıktan 35 40 dakika sonra hepsi anne sırtına geri çıkmış oluyor,eğer değişimi atlarsanız dibe çöken yavrulardan zaiyatlar verilmesi kaçınılmaz. Birde yumurta diziliminden sonra yandan 1 camı açık bırakarak,ön ve diğer yan camı beyaz straforla kapatıyorum,gün içinde ışıktan dolayı stres yapmamaları açısından çok önemli. Bu yöntem %100 ve garanti yöntemdir,çeşme suyunda aldığınız larvalarda aynen uygulayabilirsiniz. Son batında sadece 3 aded yavru kaybettim hepinize sağlıklı melekler.


YAVRULARA YUMURTA SARISI VERİN DİYENLERİDE DİNLEMEMENİZİ ÖNEMLE BELİRTMEK İSTERİM BUNUDA ŞU ŞEKİLDE AÇIKLAMAK İSTERİM

Bazı melek yavrularının artemia yiyemedikleri söyleniyor ve bu durumda yumurta sarısı kullanmak gerektiğini anlatıyorlar(kullanımında az veya çok %100 ölümler yaşanıyor),kimse kusura bakmasın ama bu tamamen saçmalık yada bunu ortaya atan şahısların artemia çeşitlerinden haberinin olmaması. Eğer salt lake artemia kullanırsanız ,bazı çiftlerin ufak olan yavruları yiyemiyor. San fransisko tipi artemia kullanırsanız en minicik yavrular dahi afiyetle götürüyor. Sanfransisko tipi artemialarında toplandığı bölgelere ve mevsimine göre daha ufak ve daha büyük olanları var. Yumurta ile olumlu tecrübe olmaz nitrat ölçümü yaparak dahi yumurta verdiğimde yavru kayıplarını gözle görülecek şekilde yaşadım. Yavruların ufak olma konusuna gelincede iki yumurtlama arasındaki süre uzadığında yumurta miktarı daha fazla ve boyutu ufak oluyor, bu süreç kısaltıldığında yumurta sayısı daha az fakat iri oluyor benim gözlemlerim bu şekilde oldu sır gibi saklayanlara selamım olsun.



312d0-372013-11-10 08:42:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir