Melek Yumurtaları olucak gibi


PeacekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 62
PeacekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 00:19
Merhabalar uzun süredir forumdaki konuları takip etmekteyim :)
bende bişiler eklemek istedim.120x40x40 bitkili akvaryumum var.

3 Tül Ramirezi
2 Tül kuyruk Koi Melek 1E/1D
1 Half Black Melek 1E
1 Mavi melek 1E
1 Koi 1D
3 Kolisa
5 Rasbora
5 Penguen Tetra
1 Cüce Vatoz
2 çöpçü
1 Elma Salyangozu

Bitkilerim
3 anubias barteri
5 Java Fern
40-45 Elodea
10-13 kök arası Cryptocoryne crispatula

Sipariş verdiğim bitkilerde yolda :)
30x sabulata
10 x burgu saz
10 x Saz

Akvaryum nüfusum bu şekilde kurulu yavaş yavaşta geliştirmekteyim.

Half Black Erkeğimle  tül kuyruk koim Eş
Normal Koi ve Mavi meleğim ayrı eş
Diğer Tül kuyruk meleğim Pasif takılıyor :) Ne bir agresifliği var diğerlerine karşı, nede bir huzursuzluğu çok uzun süredir mutlu mesut takılıyor :)

Uzun süredir mavi ve koi meleğim yumurta döküyor  ve hepside hüsranla sonuçlanıyordu. dun gece tekrar yumurta döktüler ve 24 saat sonra 8-9 yumurtadan başka beyazlayan olmadı. Bölgelerine kast eden bir balıkla da yok özellikle vatoz a karşı oldukça agresifler. kuluçka dönemleri bitene kadar loşta olsa ışık açık olucak.


Peacek2011-04-08 00:20:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 00:59
Hayırlı olsun. İlk 4-5 yumurtlama normaldede mantar olur. Mantar olmasının büyük sebebi yumurta kalitesidir . Anaçlar yumurtladıkça kalite artar. Diğer bir etkense su kalitesidir. Suyun kalitesi arttıkça anaçların bakma ihtimali artar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fate of norsÇevrim Dışı

[B]4012,2[/B]
Kayıt: 31/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 231
Fate of norsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 15:13
Zekeriya abimin dediklerine aynen katılıyorum.Ben mantarlaşmayı doğal yol ile önlemeyi tavsiye ederim böyle güzel akvaryumda o da meşe yaprağıdır.Tebrikler ve iyi seyirler.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PeacekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 62
PeacekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 22:57
Önerileriniz için teşekkür ederim :) yumurtalar bugun itibariyle kıpırdanmaya başlamış  %30luk kısmı beyazlamış ama :/ umarım yemezler.

Dün akvaryuma cam ile meleklere bi bölüm oluşturdum.İlk defa meleklerimi bukadar anaç görüorum. Gece anubias üstünde baktıkları yumurtaları cryto yapragına taşımışlar yaprağın üstünde kum kırıntılarıyla beraber yumurtalar kıpır kpır oynuyor. Sürekli kum üstünde yumurta arıyorlar bulduklarını kuma eklıyolar başta ağızlarına aldıkları yumurtaları yedilklerini sandım cunku uzun süre ağızlarından cıkarmıyolardı anladığım kadarıyla Tükürüksü bir salgıyla kapladıktan sonra yaprağa tekrar kusuyorlar.Hayırlısı bakalım bekliyorum. Sormak istediğim şey yavrular kaçıncı gününde serbest yüzüşe geçicekler, 2.5 gün oldu nerdeyse. Ve şu durumdaki çift meleğim ne kadar süre daha bakmaya devam eder acaba ? Meleklerden fazla yavru almadığım için biraz tecrübesizliğim var bu konuda :)
Peacek2011-04-09 12:52:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeeP_AnGeLÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 26
DeeP_AnGeLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2011 23:37
Peacek merhabalar ben de bayağı bir süredir forumu takip ediyorum tüm hayvanseverlere teşekkürler bu arada çok şey öğrendim bu forumdan.
Öncelikle yumurtalar hayırlı olsun umarım hepsi mantarlaşmaz.ben de kendimce olan tecrübemi aktarayım dedim.ilk iki yumurtlama ana tankta heba olduktan sonra küçük bir yavru tankı aldım (10 lt. falandır en fazla).3. yumurtaları kurtaracaktım artık karar vermiştim.forumdan edindiğim bilgilerle tabii ki.
       İlk önce topraktan yapılma bir yumurtlama konisi aldım meleklerimin tüplerini görüp yavru tankımı hemen hazır ettim.içini ana tanktan aldığım suyla 3/4 oranında doldurdum.yumurtladıklarını farkettiğimde (-ki erkek hepsini yemeden aldığıma sevindim)koniyi çok hassas hareketlerle ana tanktan aldım havayla temas etmesinde bir sorun olmadı.7-8 damla metilen mavisini direkt olarak tüm yumurtalara temas edecek şekilde damlattım.sonra koniyi yavaşça yavru tankına koydum ve aşağı yukarı çok yavaş şekilde oynattım ki metilen dağılsın her yana diye..sonra 10-15 damla daha suya metilen mavisi koydum.küçük bir hava taşı koydum yumurtaların 5-6 cm.yakınına (ne yumurtaları yerinden oynatacak kadar yakın ne de etkisi olmayacak kadar uzak olmasın)ertesi gün 29 tane yumurta pişmiş yumurtanın beyazı gibi bir görüntü aldı(ya döllenmeyenler yada mantarlaşanlar bilmiyorum artık)4.günde yarıya yakını anlattığım yumurta görüntüsüne dönüştü.yumurtalar koniden ayrılıp yere düşünce koniyi sudan aldım.ama bozuk yumurtalar da suya düştü ve üzerleri hafif jölemsi olarak suda kaldı.3 gün falan müdahale etmedim ama suyun kalitesini bozacağı için en sonunda tankı komple temizlemeye karar verdim.çünkü kuyrukları kıpırdayan yavrular dipteki yumurta artıklarına takıldığı için ölmesinler diye temizleyecektim.hava hortumuyla
 pislikleri bir kaba yavruları da diğer kaba çektim.pisliklerin olduğu kabı 1 saat falan inceledim ki yavru kaçırmayayım.yavru tankımı süngerle temizleyip yıkadım.dereceyi de yavruları aldığım kaba koydum.ben yavru tankını yıkarken yavruların olduğu kabın sıcaklığı25 dereceye düştü panikleyip bağladım ısıtıcıyı bir baktım oldu 31 derece:( sonra çıkardım oldu yine 26 derece:(:(.....dedim ne yapıyorsun şokladın hayvancıkları.sonra bütün suyu bir tülbentle süzüp pislikleri atıp 1/3 oranında da temiz ve ılıtılmış  damacana suyunu da ekleyip yavruları yavru tankına koydum.(bu arada bir de ısıtıcı patlattım) bir kaç kez daha ısı 25-30 derece arası gitti geldi ayarlayana kadar.yavru tankındaki suyu 1/2 doldurdum ki yavrular yüzeye ulaşıp hava keselerini doldurabilsinler....
bugün 12. gün dipten bir kalkıyorlar yüzeye ulaşıp 15 sn. yüzüp yine dibe iniyorlar.birkaç güne tam yüzüşe başlarlar umarım.o kadar mutluluk verici ki anlatamam......

inşaallah faydalı olabilmişimdir.sen de benim yaptığım hataları yapma diye ayrıntılı yazdım.aynı zamanda da korkma hiçbirşey olmuyor o kadar da hassas değiller sanırım.ama bir dahaki yumurtalarını ellemeyeceğim anne-babası baksın en doğrusu bu..

sağlıcakla.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neil&YuriÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 300
Neil&YuriÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2011 03:03
Cuma gecesi yumurtladilar, bir hafta sonra cumartesi serbest yuzuyorlardı yavrular.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir