Melekler Yumurtlamaya Başladı


atalar61Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 223
atalar61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 19:07
Arkadaşlar melek çiftim yaklaşık 10 15 dk önce tüpcükleri çıkardı. Daha önce 1 kere yumurta aldım fakat hepsi heba oldu. Kısacası yumurtaları yediler herhalde. Bu sefer yumurtaları kaybetmemek için ne yapmalıyım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vet.hek.Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Gaziantep
Mesaj: 127
vet.hek.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 20:55
ALINTIDIR. MESAJLARIM DAN KONUNUN AYRINTILARINI GÖREBİLİRSİN..[QUOTE=vet.hek.]Belki çok hoşuna gitmeyecek ancak bazı zorluklardan bahsedeyim.Şimdi öncelikle yem sorununu ben hiç yaşamadım melekler sürekli aç gözlü ve obur olmuşlardır. Ancak bu sizdeki sorun umarım ki balıklar yeni geldiği için veya yemi alışmadıkları içindir. ben sabahları tetra karışık pul yem ve specturum diskus veriyorum akşam tetra vegetable (bitkisel) pul yem ve gecede tetra diskus (kırmızı granül veriyorum) şimdi genel bir kural vardır sabah ları proteini yüksek yemler kullanılır akşamları ise daha bitkisel yemler kullanılır. ancak ben tetra discus granülü gece vererek bu kuralı biraz bozuyorum. Size şunu söyliyeyim bu yemler arasında en sevdikleri yem tetra diskus tavsiye ederim. sizin balıkların yememesi umarım hastalıktan değildir.
Gelelim ikinci hususa; şimdi siz çok şahane bir akvaryum kurmuşsunuz ancaaak bu akvaryumda zeminde kum dekor v.b. ürünler Üretim tankları için pek uygun olmuyor. Neden mi??

Benim yolladığım resimlere bakarsanız bir tane karışık tankım var. bir tane üretim tankım var birtane de yavru tankım var.
Ben de başlarda aynı sizin gibi yaptım ancak benim yaşadığım sitrese maruz kalmamanız için size anlatayım maceralarımı. şidi başta balıklarım çift oldular ve diğer balıkları rahatsız etmeye başladılar ve bir türlü yumurta doğuracakları düzgün bi yer bulamadılar. Sonra saçma sapan yerlere yumurtlayıp hepsini tekrar yediler.
Bende bunun üzerine gittim küçük bi akvaryum daha aldım 50 litre falan içine pipo filtre koydum güzelce tabana kumunu koydum taşını koydum bide beyaz bir plastik kapak yerleştirdim. daha sonra melekler tekrar yumurtladı ve 2-3 defa daha yumurtalarını yediler. Her seferinde de sorun tamamen bende idi. neyse sonunda benim yavrularım yumurtadan çıktılar ve birsürü yavrum oldu ve ben bunlara toz haline getirdiğim yemi verdim ilk gün yemediler:),2-3. gün bir int.sitesinde okuduğum tavuk yumurtası ile yapılan  bir yem tarifi dnedim balıklar gene yemediler. hepsi öldü:))) sonra anladım ki Artemia çıkartmak için bir sistem kurmam şart!! neyse benim balıklar gene yumurtladı ve ben yavrulara artemia verdim artık yem sorunum kalmadı. fakat akvaryumumun zemini kum olduğundan ve pipo filtre ile temizlik yaptığımızdan çok kirli bir akvaryum haline dönüştü. Dahada kötüsü yeni doğan melek yavrularının kafalarının tam üstünde bulunan ve siyah renkte bir salgı üreten çok ilginç bir bez var. ilk3-4 gün yavru balıklar karanlık bir ortamla karşılaştıklarında hepsi bu salgıyı salgılıyor ve bir birlerine yapışıyorlar zemin kum olunca yada kayalık buralara yapıştılar ve tekrar kopamayıp hepsi gene öldü:)))

ve ben zemini temizledim şu an cama cam bir akvaryumda işte resimde gördüğün akvaryumlarda devam ediyorum. 

SON söz: yani hiç canını sıkma akvaryumuna istediğin kadar melek al. hatta karışık bir akvaryum yap şöyyylee keyfine göre dekor koy balık koy bitki koy. Ama çift olan meleklerine de yaklaşık 30-35tl ye alabilirsin küçük bir akvaryum al bi hava motoru(10tl) bi ısıtıcı(10tl) bi de pipo filtre(6-9 tl) yaklaşık 50 tl ye bu iş olur. ÇİFTİNİ AYIRMADAN VE DEKORLU BİR AKVARYUMDA ÇOK ZOR OLUR ÜRETİM İŞİ

   ACILARLA 100LERCE KAYIP YAŞAYARAK TATTIĞIM YILLARIN TECRÜBESİDİR YABANA ATMA....:)))  SELAMLAR.. KOLOAY GELSİN...


1. resim yumurtalar ve çiftler
2. resim karma akvaryum discus melek
3. resim doğumlarından bu yana 8 gün geçmiş yavrular.
4.  //                                 //         5 gün geçmiş yavrular hepsi  yapışık durumda
5. //  melek yavrularım...
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir