Meleklerle ilgili birkaç kısa soru ...


BoraGurerÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 34
BoraGurerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2013 22:21
Selamlar iyi geceler . Ben 45 yaşında serbest meslekle uğraşan daha önceden discus besleyip üretmiş , ondan öncesinde ülkemize yeni girmeye başladığında malavi türlerini hobi olarak yetiştirmiş bir akvaryum meraklısıyım.Şu anda Melek balıklarına önceden gelen ilgimle araştırarak 1 çift Full Black , 1 çiftte Blue Ghost aldım.Geçen hafta yumurtladılar ve sanırım yavrular 1-2 gün içinde yüzüşe geçecekler.
Ne kadar eski akvaryum meraklısı olursanız olun her yeni türde birçok acemilik yaşıyorsunuz.Bende şu anda meleklerle ilgili öğrenmek istediklerimi kısa kısa sorular halinde usta üretici - yetiştiricilere danışmak ve öğremek istiyorum.
1- melek balıklarının yumurtalarını ayırmakmı iyi bir yöntemdir yoksa ebeveynlerle bir arada tutmakmı?(anne ve babanın yorulmaması ve yavru kayıbının az olması amacıyla)
2-ayrılan yumurtaları nasıl korumalı yavrular çıktığında düşenleri tekrar yapıştırma olanağımız olmadığından nasıl bir yol izlemeliyiz.?
3-25*30ve 40h ölçüleri üretim çifti için nasıldır ?
4-yumurtlama işlemi gerçekleştikten kaç gün sonra serbest yüzüşe geçerler? 
5-yumurtlama işlemi gerçekleştikten kaç gün sonra artemiaya başlamalıyım.?
6-melek yavrularında boylama işlemi yapma gereği varmıdır ?
7-eski discus cu olduğumdan ölçüm kitlerim vs. elimde var ph 6.3- 6.8 arasında oynuyor.Filtreye koyduğum torf ile sabit tutmaya çalışıyorum. Ancak yavruları ayırdığımda aynı ph. düzeyini sağlayamazsam ölüm olurmu ?
8-Çok hoşuma giden beğendiğiim ancak şimdiye kadar ankaradaki akvaryumcuların birçoğunda rastlayamadığım pinoy blue ve albino silver  cinsinden satan , satanı gören yada duyan varsa bilgi verebirmi.?

  Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim kusuruma bakmayın biraz uzun oldu ama gerçekten insanı hayata bağlayıp gençleştiren bir iş bu merak ve hobi .İyiki bu tip bir hobim olmuş .Herkes tekrar saygılar .
BoraGurer2013-03-09 22:23:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir