Merak Ediyorum


tanuskaÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2015
İl: Izmir
Mesaj: 439
tanuskaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 00:11
İyi akşamlar , hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Tabiki sorgulamak bana düşmez ama çok merak ediyorum neden diskus . Diskus besleyenler o hayvana aşırı önem gösteriyo nasıl anlatsam bir takımın fanatiği gibi . Tabiki ben öğrenci olduğum için bana fazla geliyor ama sadece hobi için 1 asgari ücretli ailenin 1 yıllık masrafını diskusa yatıranlar var. Asıl merak ettiğim konu (çoğu diskus besleyen için ) neden vazgeçilmez bir balık ? Görselliği desem öyle vazgeçilmeyecek bir görselliği yok , birde anlaşılan bakımı zor en küçük olayda ölüyorlar , üremesi desem heralde yetişkini 50 ile 120 lira arası değişen bu balığın üremesi oldukça zordur . Peki neden ? Elbet bu hobinin bir sevdalısı söyler umarım :D Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İbrahim KaymakçıÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 21
İbrahim KaymakçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 01:32
Öncelikle merhaba . Benim fikrimce sizin çevrenizde discus besleyen çok. Bir cok hobici çeşitli Balıklar beslemekte. Discus besleyen ve başka Türe geçen hobicide çok fazla. Bu zevk meselesi. Örneğin sakinliği seven birisi sürekli birbirini kovalayacak Balıklar beslemez. Mesela ben Arowana besliyorum ve beslememdeki sebep hem agresif olması hemde Gözüme hoş gözükmesi . Ve kolay kolay vazgeçecegimide sanmıyorum. Discusunda talep görmesinin sebebi. Siz ne kadar vazgeçilmeyecek görselliği yok desenizde,renkli Balıklar oldugu icin gerçekten Göze hoş geliyor [:)] yani kısacası bu iş kişiden kişiye değişir. Sonuçta herkesin göz zevki farklı ve herhangi bir hobici beslediği balıktan kolay kolay vazgeçmez [:)] Iyi geceler [:)]

Beğenenler: [T]170080,tanuska[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 02:19
Genellikle insanlar discusa başlamadan önce ulan çok iyi para var alsam eş tutursam üretsem bi ton para kazanır ve zengin olurum düşüncesiyle başlıyor.Ayrıca herkes kabul etmelidirki çok renkli ve hoş görünen bir hayvan.İnsanlar hem görsel olarak hoş hem getirisi çok diye düşünerek beslemeye başlıyor.Kendi yem yapıyor günlük su değişimi yapıyor.Farklı yem veriyor.Derken bütünleşiyor bu balıkla.Artık onun için balıktan öte çocuğu gibi oluyor.Normal balıktan çok daha fazla uğraşıyor.Bakıyoki bu balık herşeyi olmuş.O yüzdende öyle hemen vaz geçemiyor.Tabiki Tamamen benim düşüncem.Başkası farklı düşünebilir.

Beğenenler: [T]170080,tanuska[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanuskaÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2015
İl: Izmir
Mesaj: 439
tanuskaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 14:12
[QUOTE=İbrahim Kaymakçı]Öncelikle merhaba . Benim fikrimce sizin çevrenizde discus besleyen çok. Bir cok hobici çeşitli Balıklar beslemekte. Discus besleyen ve başka Türe geçen hobicide çok fazla. Bu zevk meselesi. Örneğin sakinliği seven birisi sürekli birbirini kovalayacak Balıklar beslemez. Mesela ben Arowana besliyorum ve beslememdeki sebep hem agresif olması hemde Gözüme hoş gözükmesi . Ve kolay kolay vazgeçecegimide sanmıyorum. Discusunda talep görmesinin sebebi. Siz ne kadar vazgeçilmeyecek görselliği yok desenizde,renkli Balıklar oldugu icin gerçekten Göze hoş geliyor [:)] yani kısacası bu iş kişiden kişiye değişir. Sonuçta herkesin göz zevki farklı ve herhangi bir hobici beslediği balıktan kolay kolay vazgeçmez [:)] Iyi geceler [:)][/QUOTE]

Aslında çevremde diskus besleyen yok :D Sadece forumdan okuduklarım . Ama heralde forumda bu balığın hayranı bu denliyse çevremde olsa daha ne anlatılmamış yönleri yapar bu hobinin .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir