merhaba


enderÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
enderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2006 20:33

merhaba arkadaşlar daha önce tatlı su akvaryumum vardı bir süre sonra kaza en kırıldı yeni bir akvaryum almayı düşünürken internetten faydalanabileceğimi düşündüm sitenizi de bu şekilde tesadüfen buldum.yaklaşık 3-4 saattir forumdayım.herşey okadar güzel anlatılmışki bende heveslendim deniz akvaryumuna. sanırım maliyet bir şekilde yavaş yavaş halledilebilir.forumda bir çok konu hakkında bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. bu arada arama motorlarından sıkça adı geçen palyanço balığınada baktım sanırım başlamak için uygun seçim :) acaba maliyet açisından akvaryumu kendimiz yapmayı düşünürsek kullanacağımız silikonun canlılara bir zararı olurmu?birde tuz vs. oranlarından sıkça bahsedilmesine rağmen ışıklandırma ile ilgili bir bilgi göremedim yada gözümden kaçmış olabilir.

teşekkürler şimdiden.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2006 20:43
Akvaryum silikonu kullandığınız sürece ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum. Yanlız akvaryumunuzu kurmadan önce tuzlu suda 24 saat bekleterek iyice temizleyin akvaryumunuzu derim. Gerçi bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama ne olur ne olmaz diye. Bunun haricinde ışıklandırma ortalama 4 litre ye 1 watt düşecek şekilde hesaplanır fakat deniz akvaryumlarında bu aran daha düşük olabilir.

Umarım deniz akvaryumunun maliyeti bütçenizi sarsmaz. Ortalama 1000 YTL civarında oluyo deniz akvaryumları. Tabi bu birazda ebata bağlı. Geçen alibeyköyde bir akvaryumcuda ufak bir deniz akvaryumunun fiyatını sordum. Herşeyi içinde 500 YTL fiyat çekti. Akvaryumun boyu yaklaşık 30-35 cm civarında idi ve içinde bir kaç anemon ile iki tane palyaço vardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2006 20:52

Balık akvaryumlarında ışığın canlılar üzerinde olumlu olumsuz etkisi yok denecek kadar azdır ışığın kırılması tamamen göz illuzyonudur yanlızca balık tanklarında !


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir