merhabalar


uur__Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2010
İl: Isparta
Mesaj: 93
uur__Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 00:56
Öncelikle hepinize merhaba...
Konuyu dogru yeremı yoksa yanlıs yeremı actım bilemiyorum aklımda olan bırkac sorum var onları sormak istiyorum
2 hafta once 2 japon balıgı hedıye geldı tabı fanus ıle beraber.Bende beslemek durumunda kaldım. Aradan bır hafta gectı ve bende balıkları beslemek hastalık olmaya basladı.Internetten arastırmalar yaptım ve fanusun bu balıklar ıcın zararlı oldugunu anladım(Herkez fanusta balık beslemeye karsı oldugundan).Bu duruma dayanamayarak 45 lıtrelık bır akvaryum aldım.kum olarak akvaryumcudan!! akvaryum ıcın yapılmıs kum aldım.Kum dedıgım kahverengı en buyugu 5 mm buyuklukte cakıl gıbı dıyeyım sız anlamıs olun :D  ıc fıltre ve ısıtıcı aldım .Eve geldıgımde kumu yerlestırdım.1 gun onceden beklettıgım suları doldurdum (evın bır kosesını 5 lıtrelık 7 tane pet sıse kapladı). daha sonra suyu akvaryuma koydum ısıtıcı ve fıltreyı calıstırdım ve balıkları bır gun sonra ekledım.
Sorularıma gelınce :)
1) akvaryumda 5 japon ve 2 kopek balıgım (Pangasius pangasius ) yem attıgımda (dıp yemı) kopek balıklarımın sankı hıc yemedıgını goruyorum. banamı oyle gelıyor yoksa japonlar yemlerı tuketıyor olabılırmı . 1 haftadır akvaryumdalar balıklarımın hıcbırınde bır durgunluk yok.
2) yaklasık 4 gun sonra akvaryumumda bır koku oldugunu farkettım leş kokusu gıbı suyunun bır kısmını degıstırdım fıltreyı temızledım dıp cekımı yaptım yaklasık 5 gun sonra yıne aynı kokuyu duyar gıbı oldum bu kokuyu nasıl onlerız veya nedenı nedır( yemlemeyı gunde bır kere yapıyorum)
3)  3 japon balıgım bırbırlerını kovalıyor dıger 2 sı karısmıyor bunlara :) kovalamacayı pek kestıremedım oyun ıcınmıdır nedır bılemıyorum ancak vucutlarında herhangıbır yara bere veya yuzgeclerınde kuyruklarında bır tırtıklanma yok bana oyun degıl bıraz agresıflık gıbı gelıyor.

kopek balıklarım ıle japonlar arasında bır sorun yok .kopek balıklarım japonlara dokunmuyor zaten japonlar kopek balıgının uzerıne gıttıgınde ıse zaten yetısemıyorlar:)

Tecrubelı bırı yardımcı olursa cok sevınırım.sımdıden tesekkur edıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1506
CmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 11:41
Tek bildiğim pangasiusun akvaryum balığı olmadığıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir