Metilen çare olmadı.


senseycanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 395
senseycanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2007 19:25

Arkadaşlar akvaryumda bilmediğim bir sebepten dolayı hastalık bulaştı. Akvaryumu kuralı bir aydan fazla oldu. On günden beri 15-20 adet balığım öldü. Şimdi bende bir adet sarı valifera var balığın ağzı yaraya benzer bişey oldu. Ben 4 gün metilen damlattım suya ama hiç bir faydası olmadı. Akvaryumun sıcaklığını arttıramıyorum bitki var. Balığıda başka bir yere alamıyorum başka akvaryum yok. Zamanla yada yarın sabah bu balıkta ölecek. Balığın ağzı beyazladı ve kırmızı bir hal almaya başladı. Acaba bu nedir ve nasıl tedavi uygulamak lazım?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunus EmreÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2007
İl: Trabzon
Mesaj: 1180
Yunus EmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2007 19:46
Serkan Bey balıklarınızın ağız kısımlarında beyazlaşma ve kırmızılaşma olduktan en geç 2 gün içinde ölüyorlar ise bu hastalığın adı ağız guffasıdır.Aynı olay benim başımada geldi.Bu hastalıkta metilen mavisi,kaya tuzu,v.b. şeyler işe yaramıyor.Ben çareyi hasta olan balıkları ayırmakta ve malasef ölmelerini beklemekle geçirdim.Yani sağlamlar ile hastalar farklı yerlerdeydiler.Bundan sonra akvaryumu,filitre,ısıtıcı,v.b. şeyleri bolca su ile yıkayarak yeniden kurulum yaptım ve acil olduğu için 3 gün sonra sağlam olduklarına emin olduğum balıkları akvaryuma saldım.Hasta olanlar ise çoktan ölmüşlerdi.Bu sayede hastalıktan kurtuldum.Benim akvaryuma hastalık akvaryumcudan aldığım yeni balıklardan gelmişti.Bu hastalıkta 33 yavru,8'de büyük olmak üzere toplam 41 balığım öldü.Gerçekten başbelası bir hastalıktır.Eğer bunlarla uğraşamam diyorsanız balıkçılarda bununla ilgili bir ilaç vardı.Adını tam hatırlamıyorum.Ama baya bir pahalı.Ondan alabilirsiniz.Çok çok geçmiş olsun.Allah kolaylık versin.
Sağlıklı balıklar,saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 08:49
            Son zamanlarda akvaryumlarımızı kurduktan 20-30 gün sonra balıklarımı hızla kaybediyorum, şeklinde msj lar gelmeye başladı. Bunun da en temel nedeni yeni kurduğumuz tankımıza çeşitli ve renkli bir havası olsun diye çok balık alıyoruz, zaten yeterince biyolofik dengesi yerine gelmemş olan bir tankta, bir de fazla yemleme yapınca , 15-20 gün sonra Nitrat , Nitrit patlaması , su değerlerinin hızla kötüleşmesi, yeşil su, Hızla yosunlanma gibi problemlerle karşılaşıyoruz. Bu yapıdaki suda bulunan balıklarımız da hastalıklara iyice dayanıksız hale geliyor.
 
          Bir de hastalanan balıklar fazla olduğu için ana tanka ilaç uygulayıp hemen iyileştirmek istiyoruz ancak zaten az olan yararlı bakterileri de bu şekilde telef ediyoruz.
 
        Size tafisyem: Mümkün olduğunca ilaç kullanmayın, İlk etapta %50 su değişimi ve 3-4 gün sonra tekrar bir %30 su değişimi uygulayın.Balık sayınızı çok çok az a indirin. 1-2 ay sonra yavaş yavaş balıklar eklersiniz. Yemlemeyi ilk dönemlerde çok az yapın. Nitrivec gibi yardımcı bakteri kültürü kullanabilirsiniz.Su değişimlerinizi, özellikle ilk dönemde ihmal etmeyin.
 
    Sağlıklı balıklar dilerim...
 
:) Şimdi farkettim başlığı kimin açtığını. Pardon Serkan, neyse diğer arkadaşlar faydalanır artık. Senin kankı da çözecez inşallah.
batuhanbayram2007-09-01 12:12:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir