Mevsim-Sebze-Balık


aliarifÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 402
aliarifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 12:23
Selamlar benim japonlara meyve-sebze vermek istiyorum.Ama malum ıspanakta bezelyede bu ayın sebzesi değil.Diyarbakırda da tatlı salçalık biber bulmak zor:D.Ne önerirsiniz:?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 12:28
Bu düşüncelerinizi 13 yaşında olmanızın verdiği heyecana vermekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Meyve ve sebzeyi siz tüketin, balıklarınıza balık yemi verin. Kribensis2010-07-04 12:28:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkmtÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2010
İl: Izmir
Mesaj: 322
hkmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 13:01
Haşlanmış havuç veya salatalık verebilirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 13:04
Japon Balıklarınız için en uygun yeşil sebze haşlanmış bezelye içidir.Yüksek C vitamini ve lif içerdiği için japon balıklarının sindirim sistemine en uygun sebzedir.Bezelye her mevsimde bulunabilir.Konserve bezelye veya dondurulmuş bezelyeler marketlerde satılıyor.Bunlardan alarak bol su altında güzelce yıkayın.Bunlar haşlanmış olduğu için tekrar haşlamanıza gerek yok.Kullanacağınız kadarını bir boş dondurma kutusuna yerleştirerek derin dondurucuya koyarak istediğiniz zaman balıklarınızın tüketeceği kadarını çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra kullanabilirsiniz.

Burada önemli olan husus kullanmadığınız bezelyeleri oda sıcaklığına tekrar dönmeden derin dondurucuya koymanız gerekliliğidir bunun haricinde sorun yoktur.Güvenle kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.
rheme2010-07-04 13:06:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliarifÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 402
aliarifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 13:08
[QUOTE=hkmt]Haşlanmış havuç veya salatalık verebilirsin [/QUOTE]
 
 
Salatalık Çiğ olarakmı atılmalı
 
Bu Arada derin dondurucu iyi fikir Bozulmasını önleyeceğini düşünüyorum fakat ediğiniz gibi yaparsam kaç gün idare edebilirim bezelyeyi:?
 
 
Ayrıca ne sıklıkla vermeliyim salatalık ve bezelyeyi hergün 3 öğünden birinde salatalık diğer gün bezelye olabilirmi:?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chevalierÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2010
İl: Içel
Mesaj: 1105
chevalierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 13:18
Benim japonlarım salatalıktan hoşlanmıyor.
Bezelyeye bayılıyor. Bezelye suyu çok kirletiyor. Ben 3 günde 1 kez veriyorum ama her öğünde de verebilirsin sen. Su biraz yeşerebilir ama.

Bezelye 6 ay derin dondurucuda kalabilir.
Salatalık çiğ verilmeli.
Ayrıca seracılık çok yaygınlaştı süpermarketlerde ıspanak bulunuyor. Bi gittiğinde iyice bak 5 yaprak ıspanak 1 su bardağı bezelye 2 orta boy havucu haşla iyice, blender dan geçir buzlukta dondur daha sonra da buzluyken ince ince kes yem boyutunda. Vereceğin zaman cıkarırsın biraz çözündükten sonra balıklara atarsın bayıla bayıla yiyorlar. Ben böyle bi yem kullanıyorumç

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eren_2042Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2008
İl: Içel
Mesaj: 142
eren_2042Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2010 03:23
Onların özel yemleri var zaten,bezelye bile sindirim için kullanılır.Özel olarak sebze vermenize gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir