Midye Kırığı!


MERT MURATÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Samsun
Mesaj: 1377
MERT MURATÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2007 00:27

Arkadaşlar bugün akvaryum taban malzemesini değiştirecektim mozaik vardı,fakat ben midye kırığı aldım ve tabi koymadan önce temizlemeye çalıştım 10 kğ midye kırığı tam 3  saat temizlenmedi hala su bulanık yıkadım, eledim, süzdüm tekrar yıkadım; ama hala temiz değil bu konu hakkında fikri olan varmı? acaba nasıl temizleyebilirim?Cry

 

MERT /SAMSUN


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2005
İl: Nevsehir
Mesaj: 1048
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2007 00:32
Koyun akvaryuma yeteri kadar yıkamışsınız. Ters birşey olmaz. Ne kadar yıkasanızda  bulanıklık olacak. Akvaryuma koyun su oturur bulanıklık gider.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BARBARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2007
İl: Çorum
Mesaj: 566
BARBARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2007 00:35
Benim de başıma aynı olay gelmişti.Akvaryumcudan istedim çocuk getirsin biraz bekle dedi.Tartıp koymuş getirdi.Ewe gidince açıp baktım ki...
Tahmin ediyorum o midye kırıgı bir çeşit bitki üretiminde kullanıluyorumuş.Çünkü içinden gübre çıktı.Daha neler neler vardı.Çok sinirlendim ama bir an önce akvaryumumu tamamlamak istediğim için geri götürmekle zaman kaybetmek istemedim ve temizlemeye koyuldum.Önce kaba pisliğini aldım sonra bölerek yıkamaya başladım.En sonunda ne kadar yıkasam da bulanık su çıkmaya başladı.Tüm kumu genişçe bir kaba koyum çeşmeni altına yerleştirdim suyu da biraz açtım.Sabaha kadar o şekilde üzerinden su geçti ve arada bir de karıştırdım tabi.
Daha sonra akvaryuma koydum kısmi bir bulanıklık vardı o da midye kırığı tozlarından kaynaklanıyordu.Balıkları koymadan önce ısıtıcı ve filtreyi çalıştırarak 2 gün suyu dinlenmeye bıraktım ve balıkları koyacağım zaman akvaryumun suyu pırıl pırıldı.
 
 
Zahmetli ama olsun...Smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir