Mnare Salyangoz ve Helena


ekrem4332Çevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2010
İl: Isparta
Mesaj: 94
ekrem4332Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2013 14:05

Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):130 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:10 adet frontoza burundi (Şİmdilik küçük büyüdükçe azalacak),1 adet  vatoz,4 adet komanda çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:tetra60 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:su değişimlerinde tuz

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftalık1/3 su değişimi

Arkadaşlar benim akvaryum minare salyangoz kaynıyor. Uzun zamandır bu sıkıntı var ama son zamanlarda iyice arttı. Artık ışıklar açıkken bile kum nerdeyse görünmüyor okadar çoklar. 6 adet katil salyangoz aldım.  10 gün kadar oldu. Faydası olurmu?? 
 Asıl sorum katillerde 3 tanesi iyi kötü hareket ediyor ama 3 tanesi nerdeyse ilk attığım yerde duruyor, bu normalmi?? ölmüş olabilirlermi?? Yada yaşayıp yaşamadıklarını nasıl anlarım??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2013 14:54
Merhabalar,
Frontozalar biraz daha büyüyünce ufak salyangozları yemeye başlayacaklardır. Katil salyangozlar yavrularını yiyecektir büyük damızlıklarda zaman içinde azalacaktır. 3 adet kımıldamayan ölmüş olabilirde olmayabilirde uzun süre hiç hareket etmeden durabilirler. Işığa dogru tutun belki içi boş mu dolumu görebilirsiniz. 
Bu arada minareler güzel bir tür kumu havalandırırlar v.s ama bu kadar çok üremeside entresan yemi çok fazla atıyorsunuz heralde yavrular küçük yiyemiyorlar bu yüzdende salyangozlar çok beslenyor çok çoğalıyor olabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzcanÖzkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2009
İl: Içel
Mesaj: 1202
ÖzcanÖzkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2013 17:04
Hocam hareketsiz duran helenaları alıp bir kontrol ediniz içi boş ise ölür. Eğer bu helenaları ısparta dışından temin ettiyseniz katiller ısıya aşırı hassas olduklarından telef olmuşlardır. Ama 6 tane helena yeterince iş görmez birde 3 tanesi telef olmuşsa, mücadele çok zor. Yemlemeyi az ama sık yapınız minareler protein ağırlıklı yem yedikleinden bu attığınız yem çok fazla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir