Moba tavsiyeleriniz


azakpurÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6771,3[/B]
Kayıt: 28/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 317
azakpurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 18:57
Arkadaşlar öncelikle hepinize şimdiden teşekkür ediyorum vereceğiniz cevaplar için.
Ben bir moba kolonisi kurmak istiyorum. Ben bugüne kadar hep discus besledim kısa vadeli başka balıklarada baktım fakat discus acayip birşey bir defa başlayınca bıraksanız bile beslemeyi mutlaka birgün geri dönüyorsunuz. Bende artık bundan emin olduğum için tanlarımdan birini moba lar için ayırmak istiyorum. Yani bu bir geçiş değil discuslardan kalan zamanda moba beslemek istiyorum. Sizce moba çok vakit alırmı. Damızlık boyların bakımı zormu beni çok uğraştırırmı. Düzgün bir koloni kurmanın maliyeti nedir. Beni biraz bilgilendirirseniz minnettar olucam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatı_egoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 487
sedatı_egoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 10:52
  Frontozanın bence hiç bir türü ekstra bir uğraş gerektirmiyor. Yani akvaryum balıkları arasında en zahmetsizleri bence frontoza türleridir. Bri kere burda içiniz rahat olsun ;) hastalıktı , parazitti yok kabızdı neredeyse hiç birini görmessiniz. Kendilerine verdikleri zarardan başka koloy koloy balıklara bir şey olmaz. Akvaryum boyutu ufak ve dişilere saklanma yeri az yaparsanız erkek te zıpkın birşeyse dişileri baya bir yaralar ve hatta ölüme götürebilir. O yüzden akvaryum boyutları büyük ve saklanma yerleri dişi sayısının 2 katı şeklinde yapıldınmı o zaman da tam bir huzur akvaryumu elde etmiş olacaksınız ;) 

  Maliyet işi şuan piyasanın en pahalı balıkları diyebiliriz mobalar için, yavruları 3-4 cm likleri 70-100 arası damızlıkları ise 300-600 arası değişmektedir. Unutmayın frontoza türleri en ideal 2,5 yaşından sonra yavru verir ;) saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 13:33
Frontosa bakım açısından bence de en kolay tür.Frontosa türlerinden de şu daha kolay bakılır veya şu daha zor diye bir tasnif yapılamamaz.Bakım ve dayanıklılık açısından tüm frontosa varyeteleri eşdeğerdir.Sadece akvaryum ortamında yavru alabilme işin içine girince frontosa varyetelerinin kendi aralarında zorluk dereceleri değişir o kadar.Fiyatları ile ilgiyi bilgiyi de forumdaki Tanganyika Chiclidleri İlanları bölümünde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir