Molilerim neden böyle yapıyor?


dredyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 24
dredyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 20:31
Bir erkek bir dişi olmak üzere 2 tane yetişkin ay molim var. Yaklaşık 2 haftadır bendeler. Başlarda olmayan garip bir davranışı özellikle son 1 haftadır artan dozlarda göstermeye başladılar. Normalde iyi anlaşıyorlarken erkek moli, özellikle yemleme yaptığım zaman dişiye sürekli vuruyor. Onu gördüğü anda yemek yemeyi bırakıp akvaryumun neresinde olursa olsun hızlanıp gövdesine sertçe kafasını indiriyor. Sanki görevi dişiye yem yedirmemekmiş gibi onun yem yemesine engel oluyor. Tanktaki diğer balıklara (platiler) herhangi bir agresifliği yok ama dişiyi görünce sanki çıldırıyor. Yemleme zamanı bittikten bir süre sonra normale dönüyorlar, beraber güzelce yüzüyorlar, sık sık çiftleşiyorlar vs. Çiftleşme anlarında bu kadar agresif değil, normal kovalamacalar oluyor ama bahsettiğim zamanlarda bu kovalamacalar çok hızlı, sert ve de doğrudan kafa göz dalıyor kıza.. Kızcağız bu agresif oğlan yüzünden doğru dürüst beslenemiyor ve zayıf kaldı ona göre.. Bu davranış normal mi yoksa benim erkek molim kadına şiddet genleri mi taşıyor :p 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 20:45
Genellikle molly türleri uysaldır. Erkek, dişilere böyle bir davranış sergiliyorsa dişi sayısını artırın. Örneğin 1 erkeğe 3 dişi olacak biçimde besleyin, bu biçimde erkek tek dişi üzerine odaklanmamış olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dredyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 24
dredyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 22:26
İşin tuhafı sadece yemleme sırasında bunun olması. Diğer zamanlarda normaller. Dişi ilave etmeyi zaten düşünüyorum ama forumlarda erkeğin ilgisini çekebilmek için aynı renk dişi almak gerektiğini okumuştum, bu doğru mu? Benimkiler beyaz. Mesela siyah veya sarı bir dişi alsam beyaz erkek ona ilgi gösterebilir mi?

Diğer bir konu da beyaz molilerin kuyruklarında 3-5 tane beyaz benek gördüm birkaç gün önce. Platilerimde henüz yok. Ama hem plati hem de moliler arada kaşınma hareketleri yapıyorlardı. Forumlardan araştırdım ve dünden beri ısıyı 29 dereceye yükselttim. Bitkilerim olduğu için tuz kullanamıyorum, elimde contra ichtyo da yok. Bazıları sadece ısı artışı ile tedavi edilebileceğini söylemiş. Dünden beri sanki beyaz benekler azaldı ve boyutları küçüldü gibi.. Kaşınmaları da epey azaldı gibi, çok seyrek görüyorum. 

Bu şekilde 1 gün daha devam etsem sizce kurtulur muyum beyaz benekten? Ayrı bir tankım yok ama molileri küçük bir kaba ayırıp tuzlu suda 1-2 saat bekletsem bir faydası olur mu sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtaberkÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 167
AtaberkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2012 21:21
Bendede yapıyordu dişin az darbe alması için Erkan abinin dediğini yap dişi sayısını arttır.O sadece yemek için baskınlık yapıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir