Molilerim Zayıfladı Ve Güçsüzleşti


molinazimÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2015
İl: Ankara
Mesaj: 114
molinazimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 15:00
[QUOTE=Sheyda 2723][QUOTE=molinazim][QUOTE=Sheyda 2723][QUOTE=molinazim]Moliler için tuz eklenmeli mi peki?

ve yaz aylarında sıcaklığın 26 dereceyi geçmemesini nasıl sağlayacağız?[/QUOTE] her canlı doğuran biraz tuzlu su sever amaabartmamak kaydıyla 50lt için bi çay kaşığı olan klasik ölçüyle ekleyebilirsiniz fakat tankınızbitkili ise tuz bitkilere zararlı.gelelim akvaryum ısısına 26derece bu mevsim için zor fakat tank kapaklarına takılan fanlar ısıyı 27-28 lere getiriyor sağlıklı balıklar[:)][/QUOTE]

evet burada aylrdır yaşadığım çelişkiye geliyoruz. tankım bitkili. amazon ve anubiaslar var :) yine de ayda bir barış bey'in söylediği miktarda kaay tuzunu iyice eritip ekliyorum. bitkilerde ve vatozda bir sorun yaşamadım. fakat sürekli 50 lt'ye bir çay kaşığı tuz oranını sağlayabildiğimi sanmam.

hazır moliler konusunda bilgili kişiler bulmuşken konu başlığıyla alakalı olmamakla birlikte küçük bir soru soracağım; aynı sıkıntı benim kılıçlaromda da var ben sıcaklüra bağlıyorum eğer balıklaronız yem yiyor ve hareketlilerse bi sorun yok.benim dişilerde erken doğum yaptılar ve tüm yavrularım ölü doğdu çünkü bu balıkların max ısısı 28.tuz olayına gelirsek bnm tanktada sadece anubias var ben tuzun zararonı görmedim çünkü devamlı ve çok miktarda atmıyorum 10-15 günde bir 1,5 çay kaşığı eritip atıyorum balıkların çiftleşme sıkıntısına tarçınon iyi geldiği söyleniyor ama bu konuda bilgili değilim araştırmaya değer[:)]

hem forumda hem de diğer internet sitelerinde yaptığım araştırmalarda molilerin 35-45 gün arasında yavruladığı söyleniyor. Ancak doğurduğuna şahit olduğum bir moli balığım aradan neredeyse iki ay geçmesine rağmen tekrar yavrulamadı. Erkek moli ile çiftleşmiyor da. neden olabilir?

bir diğer molim (2 tane yetişkin molim var :)) erkek ile çiftleşmesine rağmen bir türlü hamile balık davranışlarını göstermiyor ve karnı şişmiyor. Doğuran molim de internetteki hamile moli balıkları kadar karnı şişmemişti.

teşekkür ederim.

[/QUOTE]

Balıklardaki sorunu sıcaklara bağlıyorum çünkü max sıcaklıkları 28, benim balğımda bu sıcak yüzünden erken ve ölü doğum yaptı.tuzuda çok sık ve çok atmıyorum bendede anubias var baya aşıroya kaçmazsarız çok zararı olmayabilir tabi bu her bitki için geçerli değil.çiftleşme sorununa tarçının iyi geldiği söyleniyor araştımakta fayda var yoksa moliler çok doğurgan oluyor eskiden beslerdim ama yavruları diğer canlıdoğurankilere göre hassas olduğunu gözlemlemiştim[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Tarçını ben de okudum fakat cesaret edemiyorum açıkcası, kaç yapayım derken göz çıkarmak istemem. Bakalım bir dört tane yavru büyüttüm, işmdi de 2 aylık 12 tane var. doğduklarında daha çoklardı ama birkaç tanesi öldü malesef.

sıcaklık konusunda ısı 29-30 derece arasında değişiyor. haftasonları akvaryumun dışından buz kalıbı tuturak ısıyı düşürüyorum ama evde yokken balıklar biraz terliyor sanırım. doğurganlık hariç şu sıcaklarda ölüm olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir