Monofaze jeneratörün sistemime zararı dokunur mu?


sinsitilkiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 131
sinsitilkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2014 06:02
Selamlar herkese,

Akvaryumun teknik donanımını koruyacak bir voltaj regülatörü aldım monofaze.

Şimdi de akvaryumumu beslemek için elektrik gittiğinde monofaze jeneratör alıp apartmanın kazan dairesine koyup daireme elektrik panosu  yapacağım. Böylelikle elektrikler gittiğinde UPS ile 1 saatlik elektrik sağlamak yerine 10.5 kva'lık bir benzinli jeneratör ile yedek 60 litrelik benzin ile akvaryumu 40 saate kadar besleyecek bir güç elde etmeyi düşünüyorum. Monofaze jeneratörün sistemime bir zararı dokunur mu arkadaşlar? Deniz akvaryumunun teknik donanımını siz daha iyi bilirsiniz. Trifaze almak istemiyorum. Asansör beni ilgilendirmiyor Monofaze akım alacağım.

51 db ses çıkaran yani çamaşır makinesi ayarında bir model buldum onu almayı düşünüyorum. 680 kg civarı ağırlığı.. Kazan dairesinde durursa da zarar vermez.

Bilgilendirebilir misiniz beni.... Monofaze jeneratör'de ekstra ne özellikler olmasına dikkat edeyeyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

irfan75Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 130
irfan75Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2014 12:20
Monofaze jeneratör ile trifaze jenaratör arasındaki tek fark çıkış voltajlarıdır.Trifaze jeneratör alsanızda akvaryumunuzdaki cihazların hepsi 220V olduğundan yine 1 fazını kullanacaksınız trifaze almanızın tek avantajı sanayi tipi makinalarınızı da çalıştırabilirsiniz asansör hidrofor  brülör vs.
Önemli olan yaptıracağınız pano.Elektirik kesildikten sonra jeneratör çalışacak ilk çalışma anında devreye girmesin gecikmeli girsin( jeneratör çalışıp voltaj sabitlendikten sonra) gerisi çok sorun değil 
Şöyle yapsanız daha iyi olur malum deniz akvaryum donanımları pahalı bu nedenle donanımınızın toplam gücünü hesap edip buna göre bir ups alıp akvaryumdaki tüm donanımı ups ten besleyin elektirik ilk kesildiğinde ups devreye girip sistemi idame ettirir bu arada jeneratör devreye girip ups i beslemeye başlar buradaki asıl amaç upsler aynı zamanda birer voltaj regülatörüdür ve voltaj yüksek veya düşük gelsin farketmez çıkışta herzaman 220V ac vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir