Mpangalarımı Anlamaya Çalışıyorum :d


Elongatus_MpangaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2018
İl: Ankara
Mesaj: 139
Elongatus_MpangaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2018 15:46
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206208/080520181521371.jpg[/IMG]

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır takip ettiğim ve oldukça faydalandığım bu forum sitesine üye oldum. Öncelikle bol yüzgeçli günler diliyorum.
Sizden garip bir konu hakkında fikir almam gerekti. Benim içi bol kayalikli dış filtreli tam donanım bir 120 lt ciklet akvaryumum var. 2 dişi 1 erkek katanga, 1 yaşayan kaya ile, 4 adet mpangam var. Dişilerin biri henüz ufak. Soracağım soru için onu dışta tutabiliriz. Katangalarım inanılmaz uysal. Yaşayan kaya da oyle. Dolayısıyla akvaryum kavgasız ve huzurlu.
Dişi mpangalarımdan biri 2. kere yavru verdi ve simdilik sorunsuz büyütmekteyim. Karışık bir durumu izah etmek isterim. Kafa karıştırırsam affola :) Fotoda görülen asıl erkeğin arkasındaki mpanga , yavru veren dişimden gitgide daha parlak ve hatları belirgin olmaya başladı ve ben onu da erkek zannetmeye başlamıştım. Neden diğer erkekten ufak ve silik heralde diğeri baskındır o yüzden diye düsünmüstüm. Ayrıca bu erkek zannettiğim, hatları anne dişiden daha belli, ve mavi olan ancak erkekten görüldüğü üzere daha ufak olan arkadaş, büyük erkegin eşi olan, yavru aldığım dişiyle kuyruk titreterek daire çizerek kur yapmışlardı. Erkek olduğuna o zaman emin olmuştum. Lakin simdi baktığımda ağzının yumurta dolu olduğunu gördüm.... [:O] Sorum şu : Sizce parlak erkeğin arkasındaki bu mpanga erkek mi ve erkekler ağzında yumurta tutuyor mu ? Yoksa dişi mi ? Eğer dişiyse diğer dişiyle yaptığı şey kur değil de kavga mıydı ?


Umarım anlaşılabilir yazmayı başarmışımdır. Herhalde böyle garip bir durumu yaşayan bi benim :D Herkese şimdiden teşekkür ederim.[EDIT]Elongatus_Mpanga,2018-05-08 15:47:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]204780,mahoed[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir