mücevherimin hastalığı nedir?


ihozer23Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Elazig
Mesaj: 285
ihozer23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2009 19:48
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: halsizlik,durgunluk,renginde aşırı bir koyuluk ve parlaklık, anus kısmında toplu iğne başı kadar siyahlık var ve içe doğru çökük balığı suyun içinde elimle hafiften karın kısmını anuse doğru sağınca katı siyahlık çıktı ve arkasında yumuşaksı yeme benser pislikler çıktı. şuan anus kısmı çukur ve pembe yani temiz ( acaba kabızlıkmı?) solungaçların yanındaki yüzgeç diplerinde aşırı kırmızılık, çene altında aşırı kırmızılık, bilincsiz hareket etme, neredeyse ters dönecek kadar yarpalama, yüzgeçlerinde haraket yok, sadece ağzını oynatıyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):140

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 25/26 derece

Filitrasyon: iç/dış mevcut

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mediko pet contra akvaryum suyu dezenfektesi+ 1,5 yemek kaşığı tuz suya ilave.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : bugün akvaryumcudan çok beğenerek aldığım bir çift mücevher cichlid balığımın biri akvaryuma bırakır bırakmaz bu hastalık belirtilerini gösterdi. balıkların ikiside aynı boyda 12 cm veya daha büyük, yetişkin. balıkları eve getirdiğimde suyun bayağı kirli olduğunu gördüm hemen 1 saat gibi kısa bir sürede su değişimini ve tamizliğini yaptıktan sonra 30 dakikada filtreleme yaptıktan sonra su ısısınıda 25 dereceye getirdim toplam 1.5 saat poşette ağzı açık şekilde poşetin içinde beklediler bu arada bayağıda haraketli sağlıklı görünüyorlardı. balıklar ikiz denecek kadar birbirine benzerken bu rahatsızlıktan sonra balığın biri byağı bir değişti. (resimlere bakarsanız gayet belirgin koyuluk var eşinin yanında) suya bıraktıktan 10 dakika sonra birde baktım güzelim balık bu şekilde acaba nedeni nedir? tedavi için ne yapmalıyım?Aglama ölürse çok üzülürüm çünki bulunduğum şehirde 5 tane akvaryumcu var hiç birinde bu büyüklükte ve güzellikde mücevher yok, hatta hiç mücevher yok akvaryumcularda, sadece benim siparişim üzerine geldi bu balıklar 1 çift.
unutmadan diğer balıklarım gayet sağlıklı canlı ve hala çok haylazlar, sadece bu balığım böyle oldu.



Balık mefta oldu başımız sağolsun.Aglama şimdi size bir sorum olacak benim dişi dul kaldı doğal olarak. cüsse olarak bayağı büyük ve ben elazığda bu büyüklükde başka bir mücevher hiç bir akvaryumcuda görmedim. sorum : mücevherler kendinden küçük eşle çiftleşirmi yani alacağım erkek büyük ihtimal boyut olarak dişiden küçük olacak, sizce çiftleşme olasılığı varmıdır yoksa illa zebralar gibi erkeğin dişiden büyükmü olması gerekiyor? cevap yazarsanız sevinirim. saygılar.

Yardımlarınız için teşekkürler çok ilgilisiniz sayın forum üyeleri Kizgin ihozer232009-12-22 20:27:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinblyÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 32
metinblyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2009 00:38
Öncelikle geçmiş olsun. Bende mücevher besledim erkeği küçük alsanızda bunlar çok hızlı büyüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir