Mucevherlerde stresle mucadele


yalovaliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 121
yalovaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2007 20:00
Selam 50l'lik akvaryumumda es iki yetiskin mucevherim var. Bol bitki var, baska balik yok. 4 yasindaki oglum baliklarla gereginden fazla ilgili :) Mucevherler ilk bir kac hafta normal davraniyordu simdi acayip urkek beni ne zaman gorseler cok hizli bir sekilde kaciyor, bazen cama vuruyorlar. Bi iki haftadir da yumurtlamadilar. daha once 2 kez yumurtlamislar ama yumurtalari yemislerdi. Stressten supheliniyorum, bizim ufaklik onlarinbasinda cok duruyor korkutuyor kendince :)

mucevherlerin yanina bu ufak akvaryuma gidecek kadar kucuk ama mucevherlere yem olmuyacak kadar sert ne koyabilirim. Mucevherler baska baliklar olunca ortamda biraz daha rahat davranir mi?

hem yem hem arkadas olarak koydugum platilerimi ve zebradaniolarimi da yediler :)

kribensis veya ramirezi ile gecinebilir ler mi? bildigim ufak ciklet bunlarda o yuzden soruyorum? betalarimi da yerler mi? beta atabilirim akvaryuma arkadas olarak olur mu?

cok acil lutfen yardimci olun... canli doguran ve diger tropikaller cikletler kadar stresli baliklar degil. bu isi halledemezsem cikletleri birakmak zorunda kalacam :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir