Musluk suyu kullanımı ve katkı maddeleri


tigger_agcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 190
tigger_agcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 12:08
Arkadaşlar amaç tabi ki kolayına kaçmak değil. Önemli olan canlıların sağlığı ama hobi yaparken kendi sağlığımzdan olmak da var :D. Bel fıtığı olan arkadaşlar dediğimi anlayacaktır eminim. 20 lt lik damacanayı 1.5 metre yukarıdaki tanka yavaş yavaş boşaltmak hemen olmasada zamanla bel üzerinde yükü ve sıkıntıyı ciddi mana da arttırıyor. 

Bir de dediğim gibi sonuçta bir üretim hanem veya depom yok. Yaşadağım yer evim akvaryumda evimde duruyor. Etrafta sürekli variller bidonlar görmek hiç hoş bir durum değil. 

Yani uzun lafın kısası suyu dinledirerek koymak en iyisi bunda herkes hem fikir. Ama çeşme suyu tropikal canlı doğuranlarda kesinlikle direk atılmamalı diye bir yargımız var mı yoksa yavaş yavaş alıştırarak ve su katkısı kullanarak bu durumu tölere etme şansları var mı? Bunu belirlemek önemli. Eminim nitrat patlaması yaşamaktan çok daha az zararlı olacaktır bu durum diye tahmin ediyorum.

Dün akşam 60 lt dinlemiş su koydum. 2 gündür neredeyse 400 ml ye yakın sera toxivec kullandım ama nitrat seviye mi çok çok az düşürebildim. Su değişimini fazla miktarda yapmak farz oldu yani. Ya çok ciddi bir nitrat birikimi var ya da aldığım toxivec sahte çıktı :D. Başka açıklaması yok bunun çünkü. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_erkan_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 1175
_erkan_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 12:44
Konu ilgimi çektiği için yazmak istedim. Öncelikle akvaryumunuzdaki canlı miktarı tankınızın kaldıracağı adetten fazla ise azaltın derim. Değise akvaryumunuzda nitrat patlamasının olması imkansız. Neden derseniz öncelikle akvaryumunuzun iyice oturması yararlı bakteri kültürünün oluşması gerekiyor.Bu bakteriler sayesinde nitrat patlaması engelleniyor. Ancak yapılan yanlışlıklar var.Nedir bunlar
1-akvaryum tabanında kum varsa bizler haftada bir defa dip temizliği yapıp akvaryumumuzun kumunu karıştırıyoruz. İçinde oluşan yararlı bakteri oluşumlarını heba ediyoruz. ben aylarca dip temizliği yapmıyorum yapmıycamda, Zaten nitrat balık dışkısından oluşmaz, yem artıklarından vs... oluşur. Eğer akvaryum tabanınız oturmuşsa , akvaryumunuz oturmuşsa inanın bana tabanda hiç balık dışkısı göremessiniz hemen eriri gider. Bunu sadece ben söylemiyorum ispatlı konuları var ordan okumanızı tavsiye ederim.
2-Balıklar bulundukları ortama yavaş yavaş adepte olabilen canlılardır. Siz su değişimlerinde musluğu az acmak kaydıyla devamlı surette musluktan ve çok az miktarlarda su değişimi yaparsanız bu suyun içinde ve eşit olarak dağılan nitratı düşürmüş olursunuz zaten, ve her defasında su değişimlerinde musluk suyu kullanarak balıklarınızı buna adepte etmiş olursunuz. Sadece dikkat etmeniz gereken şey şu, kayseride en azından bu böyle oluyor. Ne zaman yağmur yağsa su idaresi suya klor atar. o zamanlarda su değişimi yapmayın. Ve mümkünse su değişimlerinden sonra aquatan ve kaya tuzu kullanın. İnanın bana balıklarınız musluk suyuna adepte olacaklarıdr.
3- Bizler yemleme yaparken hem çok miktarda yem atıyoruz hemde kalitesiz yemle kullandığımız zaman suyu bozuyoruz. Ancak bunun farkına varmıyoruz. Balıklar nasılsa yer demek yanlış. Az az ve sık yemlemeyle yemden kaynaklanan nitratı ve su bozulmalarını önleyebiliriz.

Arkadaşlar belki çoğunuz yazdıklarıma tepki göstereceksiniz. Ama konuları açıp okursanız eğer deneysel ve bilimsel ispatlanmış şeyler bunlar. Şart olan akvaryuımun tamamen oturmasıdır, ve güzel bir filtrasyon sistemi kurmak,yani akvaryumun havmine göre iyi bir filtre secmektir.. Bizler sık su değişimleriyle oturmakta olan akvaryumun düzenini her zaman bozuyoruz. Akvaryumlarımıza kapasitesinden fazla balık ekleyerek onların yaşam alanlarını daraltıyoruz.Düzensiz yemleme ile su değerleriniz bozuyoruz, Su değişimlerinde çok miktarda değişim yaparak ve çeşmeden soğuk ve çok miktarlarda yapılan su değişimleriyle balıkları şoklatıp dirençlerini kırıyoruz. Herkesin fikrine saygı duyduğumu belirtiyor herkese sağlıklı bol bol yavrulu hobiler diliyorum.
_erkan_2014-01-31 12:57:45

Beğenenler: [T]98718,ocelenk[/T][T]96764,iwagumi[/T]
+1: [T]96764,iwagumi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tigger_agcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 190
tigger_agcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 13:03
Dış filtremi ilk mesajda yazdım zaten bu hacim için oldukça yeterli. Akvaryum yaklaşık 1.5 yıllık falan. Yani su oturmama gibi bir durumu yok kesinlikle. Balık yükü ise şöyle söyleyim size mevcut halinin en az iki buçuk üç katı kadar olsa gene de yeter. Şu an saysam 50 adet 5 cm lik balık zor vardır. O derece yani. Zaten akvaryum tabanın da herhangi bir dışkı veya yem birikmesi kesinlikle olmuyor. Herhangi bir yapay malzeme de yok. Herşey doğal. Şartlarım bu şekilde yani

Nitrat olayını ise tahminen değil yaptığım teste göre söyledim. JBL'nin test kiti var. Herhalde yanlışlık yapmıyordur bu test kiti diye tahmin ediyorum. Çünkü beta akvaryumumda nitrat ölçümü yaptığımda çok çok düşük değerler elde ettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir