Nano tank kurlum tavsiye


GoksenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1039
GoksenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2014 20:05
[QUOTE=Rhayader]Gökşen Bey'e katılıyorum. Nano akvaryumlar maalesef ülkemiz şartlarında olması gerekenden pahalı. Bizde 100 TL olan ürün yurtdışında diyelim 30 Euro olsun. Emin olun Avrupalı birinin alım gücü ile kıyaslandığında onlar için 30 TL oluyor. Yurtdışına iş nedeniyle ve fuar katılımları için gittiğimden bunu bizzat deneyimledim. Sakın avroyu TL'ye çevirip hesap yapmayın, alım gücüne göre onlar için 1 Euro yaklaşık 1 TL.

Haqos'un her şey dahil 80-90 litre akvaryumları orada 80 avro civarında, açıkçası ben kendi 100 litre plastik kapaklı akvaryumuma 100 TL verdim. Bu hesapla Türkiye'de nano akvaryum biraz lüks kaçıyor, bundan da öte hakkını veremiyor.

Ben de tam bilgi sahibi değilim, ama yurtdışı alışveriş sitelerinden akvaryumda getirmek mümkün mü, bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 150 Euro altında olan siparişler direkt adrese gelebiliyordu gümrüğe takılmadan, yılda sanırım 5 hakkımız vardı. Ben eşime hediye almıştım yurtdışından, ama yüzük olduğu için küçüktü. Fotoğraf makinesi, kitap, DVD getirenler de var. Akvaryum getirmek mümkün olur muydu acaba?[/QUOTE]

Benim bildiğim kadarıyla yurtdışından verilen siparişler 80-100 lirayı geçtiği zaman gümrüğe takılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Ama yine de araştırmakta fayda var. Belki değişiklik veya yanlışlık olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir