Nasıl Kurarız?


berko1Çevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2007
İl: Konya
Mesaj: 42
berko1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 21:10

Merhaba

Forumdaki konuları ilgiyle okudum. Ancak konu bana oldukça yabancı olduğu için kafamda oluşan sorulara net cevaplar bulamadım. Bu arada net'te de yeterli bilgiye ulaşamadım. Örneğin filtrasyon nasıl sağlanıyor? Klasik akvaryum filtreleri yeterli midir? Su değişimi yapılır mı? Tuz, metilen blue gibi maddeler kullanılır mı? Eğer akvaryum balığı kullanılırsa hangi türler tercih edilmelidir? Su kaplumbağaları ile bazı balıkları kombine edebilir miyiz? Bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

Çok teşekkürler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2007 09:34
Öncelikle merhaba,su kaplumbağası ile balık kombinasyonunu unut derim,çünki kaplumbağalar er yada geç balığa zarar verecektir.Kurulum için sanırım paludaryumdan bahsediyorsun eğer diğer konuları araştırırsan biraz bilgi edinebilirsin sanırım.Filtrasyon için akvaryumda kullandığın filtre yeterli oluvaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burkybkkÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 214
burkybkkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2007 08:22
Filtrasyonu normal akvaryum filtrasyonu gibi yapabilirsiniz. Dis filtre daha cok tercih edilmelidir. Dis filtre ile selale yapmaniz daha kolaylasir. Su degisimi olmazsa olmazdir. Mutlaka duzenli su degisimi ve dip cekimi yapilmalidir. Bu baliklarin sagligi ve akvaryum/paludaryum dengesi acisindan en onemli noktadir.  Tuz kullanimi akvaryumda kullandiginiz sekilde farklilik gostermeyecektir. Su alti bitkiniz varsa tuz kullanmamalisiniz. Secilecek baliklara gelince daha cok kucuk boyda Guney Amerika ve Asya baliklarini tercih etmeniz goz zevki icin iyi olacaktir. Tetra, rasbora gibi turler paludaryumda guzel olacaktir. Daha buyuk boyutlu bir tank dusunuyorsaniz okcu baligini tavsiye ederim.
Kaplumbaga baliklarin canina okuyacaktir. Bunun yerine karides, yengec gibi turlere yonelebilirsiniz.
Paludaryum icin tavsiyem bir cografi bolge uzerine yogunlasip, o bolgenin dogal yapisini, iklimini, yagmur zamanlarini, bitki ortusunu, su alti bitki ortusunu vs iyice arastirarak bu yonde hazirlik yapmaniz.

Diger bir onemli noktada paludaryumu kurmaya baslamadan once tum planinizi kagit uzerinde yapiniz ve bol bol not aliniz. En son noktada kafanizda olusturdugunuz goruntuyu kagida aktarmaya calisip bu sekilde kuruluma baslayin. Aksi takdirde benim yaptigim gibi 9 ay once baslamis oldugunuz paludaryumu halen bitirememis olursunuz :)

Iyi gunler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir