Nasıl Yapılmış?


MOONLİGHTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2018
İl: Antalya
Mesaj: 318
MOONLİGHTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2019 13:39
[QUOTE=incaia]

Bu vernik bildiğim kadarıyla yüzeyi parlak yapıyor. Benim isteğim üstü yosun kaplı yeşil ağaç sütunları.

Akvaryum 40x40, ben 38x38lik bir sert strafor kesip onun içine delikler açıp bambuları sabitlemeyi düşünüyorum. Sonrasında da elimdeki hagen kum ile zemini oluşturup üzerine de sütunların kumla birleştikleri yerlere yosun sararak ağaç dibindeki sürgün havasını katmayı planlıyorum.

Hagen kum yerine daha doğal görünüm olsun diye lav kumu veya aquaclay kullanabilirim. Arka fon akvaryum küçük olduğu için derinlik katsın diye siyah olabilir. Veya gökyüzü havası katmak için kirli beyaz-açık gri bir arka plan yapılabilir.
[/QUOTE]
Burada benim görüşüm koyacaksanız yine strafor koyabilirsiniz ancak dal ya da bambu her neyse akvaryum silikon ya da salınım yapmayan özel yapıştırıcılar ile tabana yapıştırılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela diyelim ki iki gün sonra temizlik yaprken elinizin değdiğini düşünelim desteksiz olan bu dik tahtalar eğilecek ya da yerinden çıkacaktır. bu biraz zaman gerçtikten sonra can sıkıcı olacaktır. Bunu bir düşünün. Ayrıca lav kırigina tabana en alta ince bir şerit geçin üzerine başka bir kum serin derim büyük taneli olduğundan pislikler içine giriyor ve temizlemesi çok zor oluyor. Ayrıca bende lepistes vardı ve bu taşların altına giren çok yavrum ölďü. Isiklandirmada ise paraya kıyın derim . Bitki yoğunluğu tabanda olacağından güçlü bir ışık gerekiyor gerçekten ışık konusu üzerine oturup düşünmelisiniz. Bunlardan sonra size iyi günler diloyorum

Beğenenler: [T]210979,incaia[/T]
Teşekkür Edenler: [T]210979,incaia[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

incaiaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 200
incaiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2019 13:49
[QUOTE=MOONLİGHT]
Burada benim görüşüm koyacaksanız yine strafor koyabilirsiniz ancak dal ya da bambu her neyse akvaryum silikon ya da salınım yapmayan özel yapıştırıcılar ile tabana yapıştırılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela diyelim ki iki gün sonra temizlik yaprken elinizin değdiğini düşünelim desteksiz olan bu dik tahtalar eğilecek ya da yerinden çıkacaktır. bu biraz zaman gerçtikten sonra can sıkıcı olacaktır. Bunu bir düşünün. Ayrıca lav kırigina tabana en alta ince bir şerit geçin üzerine başka bir kum serin derim büyük taneli olduğundan pislikler içine giriyor ve temizlemesi çok zor oluyor. Ayrıca bende lepistes vardı ve bu taşların altına giren çok yavrum ölďü. Isiklandirmada ise paraya kıyın derim . Bitki yoğunluğu tabanda olacağından güçlü bir ışık gerekiyor gerçekten ışık konusu üzerine oturup düşünmelisiniz. Bunlardan sonra size iyi günler diloyorum[/QUOTE]

Elimde lav kırığı var ve bahsettiğiniz şekilde kullanıyorum. Ben bu lav kırığının daha küçük taneli olanlarından 1-2 mm kalınlıktaki lav kumunu kastetmiştim. Yapıştırma olayında haklısınız. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Akvaryum silikonu en sağlamı olacaktır sanırım. Işıklandırma olarak power led armatürüm var fakat sakal yosunu yapıyor. Yine de onu kullanırım.

Canlı olarak da yaklaşık 6 aydır benimle olan panda çöpçülerimin sayısını 10'a yükseltip yanına da 10'lu bir tetra sürüsü eklerim diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir