ne kadar zaman daha


ahmetozkaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2008
İl: Konya
Mesaj: 14
ahmetozkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 15:51

Herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum, ismim ahmet özkan. 34 yaşındayım ve konya'da özel şirkette yöneticilik yapıyorum. .Aslında yeni bir akvaryum tutkunuyum. Bu yüzden de siteye üye olup hem sizler gibi degerli hobicilerle tanışmayı hemde bilgi dagarcıgımı geliştirmeyi umuyorum. .Evimde yaklaşık 90 lt lik bir tank,1 hava motoru,1 filitre ve malawi cichlid cinsi yaklaşık 24 tane balıgım var. Bunlar henüz genç balıklar. .Hepsini yavruyken aldım ama artık genç balıklar oldular sayılır. Henüz yeni olmamıza ragmen hiç balık öldürmedik ve oldukça da bu işe merak sardık. Sürekli araştırıyor ve elimizden geldigince özenli davranıyoruz. . siz degerli üyelerden bir fikir almak istiyorum. .Balık sayımız oldukça fazla. .90 lt lik bir akvaryumda besledigim balık cinsinden kaç tane olması ideal. .Aslında akvaryumu büyütmeyi ve 300 lt lik bir akvaryum almayıda planlıyorum ama bu akvaryum balıkların gelişimi açısından bakıldıgında daha ne kadar idare eder diye merak ediyorum. .Bilgi verirseniz çok mutlu olacagım. .Saygılarımla. ..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1012
Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 16:28
Ahmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz.
Bu site size akvaryum dünyası hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve fazlasını içermektedir.Forum ve sayfalardan aradığınız her tür bilgiye ulaşabilirsiniz.
Sorunuza gelince;akvaryumunuz o kadar küçük ki balıklara resmen işkence ediyor ve onlara yaşanmaz bir hayat sunuyorsunuz.Çözüm basit alabileceğiniz kadar büyük akvaryum ve kaliteli,yeterli ekipmanları(maddi ve manevi koşulları göz önüne alarak)temin ediniz.
Balıklarınıza ve size mutlu bir yaşam diliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirelisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 444
demirelisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 17:29
90 LT de çok da fazla uzun süre tutarsanız balıklar yanık kalacaklardır + birde hastalıklar çok daha fazla gözükmeye başlayacaktır..Bu sebebten en kısa zamanda büyük bir akvaryum alıp tür seçimi yaptıktan sonra yeteri kadar balığı beslemeniz en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum..

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AJANÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
AJANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 17:49
Ahmet Bey hoşgeldiniz, şuanda kullanmakta olduğunuz akvaryum 24 tane genç cichlid için oldukça az bir hacim, benim tavsiyem daha fazla hacimli bir tanka geçmeniz.Zaten bir süre daha geçmezseniz balıklarınızın gelişimi yavaşlar.Valla ne kadar çabuk büyük tanka geçerseniz o kadar iyi olur.Ama yeni tankınızı alırken iyi düşünmenizi tavsiye ediyorum, malum almışken bir kere alıyoruz.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir