Ne olacak bu mezarcıların hali?


DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 23:25
Bazı fırsatcılar olsada burda indirim isteyen adama giydirmenin bir alemi yok.Bunları burada konusabilmemiz için bana degerinin 3te birinden az olan ilanlar gosterin.Evinden atacagı akvaryuma sırf mobilyalı buyk diye 600 700 lira isteyen kişide hobici olamaz .Kimse kimseye masal anlatmasın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serhistaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2009
İl: Antalya
Mesaj: 216
serhistaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2014 01:06
[QUOTE=mustafakısacık]Şimdi satıcılar fiyatları uçurmuş mezarcılar ne yapsın .ilanları geziyorumda maşallah fiyatlar petshoplardan pahalıyız.Hani hobiciden alıp satmak kardı önceden,şimdi petshopdan alıp üstüne kar koyup satar hale gelmişisiz.
[/QUOTE]

Mustafa bey, yazdıklarınızın latife olduğunu düşünüyorum :)
5 yıldır dış piyasadan ve forum içinden, malzeme, bitki, balık vs.. alışverişim oldu. Bu beş yıllık sürede, gördğüm forum içi ilanlarda belki 1/100'dür, dış piyasaya göre pahalı fiyat, o uçuk fiyatlı ilan sahibi de zaten ilanı verdiği ile kalıyor, bu yüksek fiyata rağmen alış veriş yapan varsa ona da 'akıl be adam' derim :)
Mesela, L144 fongfin blue eye vatoz 5-6 cm, akvaryumcularda ortalama 150TL. forum içinde 30-40TL'ye almayanı dövüyorlar  inanın bu ve bunun gibi yüzlerce ilan mevcut forumda..
Ve son olarak bu işi kar amaçlı yapma zihniyetinde iseniz zaten hobi kavramı başka bir yerde duruyor..



[QUOTE=DiscusAddict]Bazı fırsatcılar olsada burda indirim isteyen adama giydirmenin bir alemi yok.Bunları burada konusabilmemiz için bana degerinin 3te birinden az olan ilanlar gosterin.Evinden atacagı akvaryuma sırf mobilyalı buyk diye 600 700 lira isteyen kişide hobici olamaz .Kimse kimseye masal anlatmasın.

[/QUOTE]

Bir canlı/ürün/mal alınacaksa değerinin 3'de 1'i de bulunur, 20'de 1'i de.. 
Seçenek çok, iyi araştırmak lazım, pahalı olanı değil ucuz olanı almak lazım, üreticinin, satıcının, hobicinin.. hakkına, emeğine göz dikersen fırsatçısın, istismarcısın sen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir