ne yapabilirim? ( Fotoğraflı )


drtroyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2008
İl: Samsun
Mesaj: 55
drtroyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 22:39
Arkadaşlar fotodaki akvaryumum benim ilk akvaryumum. 50*40*30 büyüklüğünde bir bömbeli akvaryum. Kapağında kendisine ait 13w lık 18.000 k lık 2 adet T5 floresan bulunmakta. 460/lt saatlik çok memnun olduğum bir filtre sitemi mevcut. İçerisinde lepistes, neon, cüce vatoz, bolivian ve pempe zebralar bulunmakta. Göz%20Kirpma
Göz%20Kirpma

Akvaryumumumda yapacağım değişikliklerle ilgili çeşitli fikirlerim var bunları sizlere sunmak istiyorum. Ne yapmamın doğru olacağı konusunda gerçekten kafam karışık.
İlk aklıma gelen buradaki fotoları görüdüğümde bitkili bir akvaryum kurmak oldu. Fakat zemin malzemesinden gübresine, bitkisinden ışıklandırmasına kadar bitkili akvaryumumların çok fazla ayrıntısı olduğunu görünce bu fikrimden vazgeçtim. Özellilke Malavi tankı konusuna sıcak bakmaya başladım. Fakat bunun içinde yeterli hacim için akvaryumumu satmam gerekliydi. Samsunda bu iş çok yaygın olmadığından istediğim fiyata satamadım. İsteyen bir kaç kişi olduysada öldü fiyatı verdiler. Nerdeyse tamamen hobiyi bırakacaktım gerçekten bu kadar kredi borcum arasında çok fazla harcama yapıyordum. (İnternette hala ilanım durmaktadırSikkin
) Ama şunu fartettim akvaryum bana para ile verilemeyecek bir huzur veriyor. Bu nedenle bırakma konusundan şu anda tamamen uzaklaşmış durumdayım.Ama ne tarafa gideceğimi bilemiyorum.  Malavi için akvaryuma ve balıklara iyi paralar vermek zorundayım. Bitki için akvarum boyutlarım ideal değil ve işi ucundan biraz yapıyım deyince ideal bir görüntü yakalamıyacağımı düşünüyürorum. olunca tam olsun istiyorum.

İdeal bir bitki tankının maliyetimi çoktur?
 Malavi tankının mı? (ısıtma yada hesaplamadığım başka giderler varmıdır?)

Hobiyi paraya indirgediğim için kusura bakmayın ama malesef yeni evliyim ve koşullarım gerçekten kötü.
bunlarda benim keretalarım. yem peşindeler..:D


drtroy2008-12-22 22:42:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyntÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2008
Mesaj: 34
cyntÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 01:09

Balık çeşitliliğini ve sayısını azaltarak çok hoş bir iwagumi denemesi yapabilirsiniz.Sitede aratırsanız detayları bulabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir