Neden akvaryum.com?


darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 20:47
Bu arada arkadaşımızla yaptığım görüşme sonrası astronot konusundaki tavsiyesinin hatalı olduğunu kabul ederek siteden kaldırmıştır.Kendisini; forumda ne yazık ki sık sık karşılaştığımız olaylara benzer şekilde, "hatasını doğruymuş gibi savunmak" yerine doğru olanı tercih ettiği için tebrik eder,saygılarımı sunarım.Göz%20Kirpma
darXis2010-02-07 20:48:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ŞAFAK_HANÇERÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 460
ŞAFAK_HANÇERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 22:19
[QUOTE=darXis] Bu arada arkadaşımızla yaptığım görüşme sonrası astronot konusundaki tavsiyesinin hatalı olduğunu kabul ederek siteden kaldırmıştır.Kendisini; forumda ne yazık ki sık sık karşılaştığımız olaylara benzer şekilde, "hatasını doğruymuş gibi savunmak" yerine doğru olanı tercih ettiği için tebrik eder,saygılarımı sunarım.Göz%20Kirpma
[/QUOTE]
 
Evet arkadaşlar Mehmet'in de dediği gibi site benim.Daha önceden siteme astronotun yanına tür tavsiyesi için bana yoğun bir istek geldi ben de astronotun yanına en yakın türleri tavsiye ettim.Ama sonradan Mehmet Arkadaşımızlanda konuştuktan sonra illa bu balıklar büyüyecek ve akvaryumda güçlü,güçsüz,büyük,küçük birbirlerini temizleyecekleri tarafından düşündüm.Ve bu gün sitemden tür tavsiyesini kaldırdım Saygılar.Göz%20Kirpma
SAFAK_REİS2010-02-07 22:19:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramazanhandemÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 301
ramazanhandemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 22:23
Mehmet bey çok iyi ağzının payını vermişsiniz belliki birşey bildiği yok olabilir bilmemek ayıp değil ama malesef bilmeyende bilen gibi paylaşımda bulununca ortaya bu durumlar çıkıyor bilmiyorsan konuşmıyacaksın bilgim yok demek neden bu kadar canlarını acıtıyor insanların  başka insanları yanlış yönlendirmesinler akvaryum .com tek olur herzaman için saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 18:47

[QUOTE=PuLcheR]Bazı şeyler vardır, olabilir, bazı şeyler vardır olamaz..
 
Mesela bence de şahsen Astronotun yanında Challenger beslenebilir.. Hani diyoruz ya challenger 250cm olur diye.. Ben de size o zaman sorarım size, siz hiç 250cm Challenger gördünüz mü diye :D:D Evet bu balıklar o boyuta ulaşabilir, buna en ufak biritirazım yok, fakat akvaryum ortamında o boyuta gelemeyeceğini araştırıp bulmaya gerek yok, mantıken imkansız zaten..
 
Evet Challenger büyük hacimli akvaryumlarda beslenmesi gerekir, 200 litre challenger için uygun değildir, fakat 250cm boya ulaşacağını farzederek Astronot ile beslenmez demek te uygun değildir..
 
Çünkü akvaryumlarımızda beslediğimiz hiç bir balık doğal ortamında eriştiği boylara erişmez.. Doğal olarak Challenger'in 250cm boya ulaşmasının imkansız olduğunu görmek lazım.. Bir Challenger'i bıraın akvaryumda yapay br gölde dahi besleseniz o boya erişmez zaten :D
 
Ben şahsen Challenger ve Astronot'un bir arada beslenmesinde sakınca görmüyorum.. Eğer ki Challenger alıp onu akvaryumda beslemeye karar verilmişse, pekala yanına da astronot konabilir.. Çünkü normal bir akvaryum ortamında Challengerler 50cm'i pek geçmezler. Astronotların da yaklaşık 35-40cm boya eriştiklerini çok gördüm.
 
Son olarak şunu belirtmek isterim, yukarıda yazdıklarım yanlış anlaşılabilir, ben 200 litrede beslenebilirler demiyorum.. Uygun hacim olduktan sonra birarada beslenmelerinde sakınca olmayacağını düşünüyorum.. Mesela 500-600 litrelik akvaryumlarda çok iyi bir şekilde beslenebilirler..
 
Bu arada mesajıma cevap verecek olan arkadaşlar lütfen bana karşı çıkmadan önce güvenilir bir kaynaktan 250cm boya gelmiş bir Challenger resmini referans göstererek cevap versinler :) 
[/QUOTE]

http://www.extremescience.com/BiggestFreshwaterFish.htm

Yukarıdaki linkte boyu 3 metreyi geçebilen Pangasius Gigas var. Dünyanın en büyük tatlısu balığıdır. (Sadece tatlısuda yaşayan. Tuzlusuda yaşayıp tatlısuya da giren boğa köpekbalığı gibi türler hariçtir.)

Pangasius sanitswongi de bu ailenin büyük türlerindendir. Belki 2,5 metre olmaz ama hadi olsun 2 metre...

Pangasius türleri için 500-600 litre de belirli bir noktadan sonra yetmez. Zaten hayvan belirli bir boya geldikten sonra(diyelim ki 70-80 cm) akvaryumun genişliğinin en az 1 metre olması lazım. Eh, buna yükseklik ve uzunluk da eklenirse işin içinden çıkmanız için 3-5 balık besleyeceğim diye 5x2x1(y) metre gibi değerlere sahip akvaryumlar lazım.(veya havuzlar)

Sonuçta şahsi fikrimdir, bu balıkları akvaryum balığı olarak görmek yanlış. Pangasius, pacu ve benzeri büyük boyutlara ulaşan balıkları beslemek belki başta zevk verir ama hayvan büyüyünce periyodik akvaryum büyütmeleri, ekipman değişimleri ile başınıza iş açar. Tabii ben uğraşmam onlarla derseniz o zaman da bakımı ile ilgilenmeyeceğiniz balığı niye alıyorsunuz diye sormak gerekir. (Şahsınıza değil, genele konuşuyorum. Kimse üstüne alınmasın, olaya bakış açımı anlatmaya çalıştım.)


onuruygun2010-02-12 19:43:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir