Neden Bu Para Hırsı


TLPHNBYÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Diyarbakir
Mesaj: 25
TLPHNBYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 10:35
Hobiye başladığım ilk gün bir akvaryum aldım ve içerisine gerekli olan ısıtıcı iç filtre ve diğer malzemeleri aldım ve çıktım bana tahmini 200 - 250 lira arası tutar demişti ama bir baktım 500 tl yi gecmiş oldu 
ilk olarak japon aldım ve akvaryumcu arkadaş bana erkek ve dişi ayırarak verdi (sözde) ama ben sormadan balıklar hakkında bilgi vermekten kaçındı meslek sırrıydı heralde tahmini 20 tane japon aldım ve 1 hafta sonra hepsini kaybettim sonrasında lepistes aldım başka bir akvaryumcudan tahmini 30 adet neyse biraz tecrübe kazandım nede olsa bir hafta gibi komik ama hala gülüyorum mesela bir müddet sonra balıklarım mantara yakalandı o süre içerisinde akvaryumumda 50 civarı lepistes vardı ve hepsini yine kaybettim akvaryumcu arkadaşın yanına gittim ve abi tropikal dayanıklı değil sen gel çiklet besle dedi çiklet nedir ya dedim anlata anlata bitiremedi ee tamam alalım ne alalım abi bak portakal var yunus var mavi prenses var snow var al dedi aldım hepsinden 3 er tane neyse aldım ve akvaryumum cok hareketlendi tabi bu arada tanesine 20 lira verip sağlam bir akvaryumcu kazığı yedim ve seyre daldım özellikle portakallara hasta oldum sürekli hareket vardı bir gün eve geldim akvaryum yerde patlamış nasıl olmuş anlamadım tekrar bir akvaryum ve tekrar balıklar dünya masraf ve inanmayacaksınız ama 2 akvaryumum da patladı ve akvaryum. Com ile tanıştım sabahlara kadar okudum ve araştırdım sonrasında yavru beslemeye başladım yavru alıp yetiştirip ya arkadaşıma veriyordum yada akvaryumcuya veriyordum tabi bana satış fiyatı 15 se benden 3 liraya alıyordu böyle bir hesap sonrasında sürekli yavru alıp büyütürken araya farklı türler girerdi tabi bunu akvaryumcu bilmiyorsa ben hiç bilemezdim gerçi şimdi biraz değiştim anlıyorum fakat yinede derya deniz bir konu ve öğrendikçe daha fazla öğrenmeniz gerekli ve bir tür beslemek kesinlikle yetmiyor şimdi bu konuyu neden açtığıma gelince ben sadece benim hobiye başladığım andan itibaren bir özet çıkardım şimdi asıl konuya gelelim 
neon tetra internette musa akvaryumda 1,5 lira iken ben burada 4-5 lira veriyorsam bu haksızlık değilmi arkadaşlar akvaryumcunun buraya hizmet getirip getirmemesi beni pek ilgilendirmiyor aslında o para kazanmak için yapıyor şu ana kadar bir dünya masrafım oldu sırf hobiyi seviyorum diye ama bir yanlışlık var. 
bazen foruma bakıyorum kum almak itiyorum mesela arama yapıyorum silis kum 50 kg'ı 25 lira bakınıyorum 25 kg'ı nı 25 liraya yada kilosunu 1,5 liradan satan arkadaşlar var hani paylaşım neden bu sekilde alıp satıyorsun ben silis kum için görüştüm kargo ücret tutarı kumdan fazla tutuyor şimdi diğer arkadaşlara sesleniyorum ben çalışan bir insanım ve belli bir gelirim var buna rağmen alamıyorum peki diğer arkadaşlar nasıl yapmalı hüsran 

bitki almayı düşünüyorum bakıyorum büyük çogunluğu akvaryumcu fiyatı ile hemen hemen aynı fazla olan bile var madem aynı fiyat ile satacaksın akvaryumcu aç güzel kardeşim nerde kaldı paylaşımın 
akvaryumcuya gıdıyorum kum almam lazım ıslatmış aynı hesap hepsı sırf para kazanmak uğruna yapmış oldukları faaliyetler yanlış yapıyorsunuz arkadaşlar yanlış paylaşımların en ideal şekli ile olması gerekli bence 
neyse şuan 2 ramirezi bakmaktayım ve bunlarıda bayramdan sonra bir arkadaşıma hediye edip hobiye veda edeceğim 


saygılarım ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet AkbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 137
Mehmet AkbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 10:39
Öncelikle çok önemli bir konuya parmak basmışsınız aynı sorunu bende yaşıyorum ve öğrenciyim gerçekten çok uçuk fiyatlar mevcut ama aralarında bizlere yardımcı olan abilerimizde yok değil. Siz başlangıç olarak büyük sorunlar yaşamışsınız ama hobiyi bırakmamalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TLPHNBYÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Diyarbakir
Mesaj: 25
TLPHNBYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 10:44
Aslında evet var yardımcı olan arkadaşlarımız forumda okuyorum ve bir çok kişi birbirini tanıyıp abi diye hitab ediyor fakat benim şuan yaşadığım şehirde tanıdığım bir kaç kişi de sadece balık besliyor yani dar alan ve olmuyor. 
Bak şimdi ramirezinin yanına bir kaç tane daha almam gerekli fakat buradan sipariş usulü geliyor. En az on adet almam lazımmış, tanesi 20 liradan niye almalıyım ve yüzde yüz bile bile dolandırılayım.
özkoçak2010-11-13 12:21:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

34GLP39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 582
34GLP39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 11:14
Bence hobiyi bu tür sebeplerle bırakmayın madem akvaryuma ilgiliniz var evde küçük de olsa bir akvaryumda balık beslemeye devam edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 11:15
Merhaba. Maalesef imkanları kısıtlı olan yerlerde canlı ve malzeme temini çok zor oluyor. Ya forum üzerinden yada petshoplardan alıyorsunuz çoğ zaman astarı aslını geçiyor. Çoğu ilanlardaki fiyatlarında akvaryumcuları aratmadığı aşikar. Lafı fazla uzatmayayım. Tankınızda bitkiniz varsa adresinizi özelden yazınız bayram sonrası 1 lt sıvı gübre göndereyim size. Aslında bitkide gönderebilirdim ama tankım yeni kurulduğundan henüz budama yapamadım. En azından gübre ihtiyacınıza yardımcı olayım. Ayrıca bu hobidende soğumayınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerhannÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 2200
SerhannÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 12:17
Bende çoğu zaman akvaryumcular tarafından kazık yedim. Örneğin;
Bir gün 2 adet s.p dişi satın aldım. Tanesi 20 Tl den. Balıklar hastalıklı çıktı ve akvaryumda ki 300 TL lik balıklarımın hepsi öldü. Ailem 200 Lt akvaryumu kaldırmamı istedi. Ancak tekrar dan beslemek için izin istedim ama nafile. İzin vermiyorlar. Tüm harçlıklarımı balıklara yatırınca ve hepsi kötü şekilde ölünce. Ailem tekrar beslememi engelliyorlar. Ama ben yılmadan ısrar ediyorum. Ve bir türlü tekrardan 200 Lt akvaryumu kurma izni aldım. Okul sınavlarımın iyi olması şartıyla. Yılmadan bu hobiye tekrar dönüyorum. Küçük küçük tekrardan başlıyorum. Evde 30 Lt bir akvaryumum var içinde yavru cichlid besliyorum.

Sizde istikrarla kararla bu hobiye bağlılığınızı sürdüreceğiniz adına hepimiz için söz verir misiniz?

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 12:27
Ben hobicilerin canlı ürünleri hakkında fiyatları doğru buluyorum çünkü akvaryumcu sartlarından daha iyi ve tok balıklar alıyorsunuz. Akvaryumcu balıklar hem büyümesin hemde tankları temiz tutmak adına haftada bir veya iki kere yem verir. Hobici zaten satış boyuna getirene kadar her gün uğraşır. Tabiki bede biraz ucuzunu seçerim formdan ama diğerlerinide suçlamam. Sadece hobicilerin sürekli akvaryumcularda bulunmayan türleri üretmesi daha doğru olur.
Diğer taraflan fiyatı akvaryumcularda belli olan ve markası kalitesi belli olan ürünlerin ikinci ellerinin 10 lira eksiğine satılması cidden ayıp bir durum, sanki ürünü kiralamış gibi davranıyorlar olmaz. Formda 175tl ye eheim 2213satan var bu gün eski model olduğu için sıfır fullu 160tl, ikici eli ancak 40tl olması lazım. Birde filtrelerin içinin ful dolu olması ikinci el satılırken bir artı değer değildir çünkü bir çok malzeme kuruduğunda veya çalışmadan durduğunda hiç bir işe yaramaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TLPHNBYÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Diyarbakir
Mesaj: 25
TLPHNBYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 13:05
 Arkadaşlar hepiniz haklısınız fakat burada mevzuat para değil parayı herdaim kazanır insan eline 10 bin tl alan akvaryumcu açarsa ve imkanlar gereği alternatifin yoksa bile bile lades olmak pek uygun gelmiyor. 
ayrıca bir çok arkadaşım benim yüzümden akvaryum sevdalısı oldu yani hobiye başladığımda satarım para kazanırım düşüncesi ile başlamadım her zaman değiştirmeyi amaçladım 10 liraya aldıysam ve değişim yaparken 1 liralık ürün ile değişim yapıyor isem bu benim için hobidir.  Şartlar oluşmamış ise ve oluşmaya musait değilse ara vermek en doğrusu. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurcelenÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 364
ugurcelenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 13:06
Dostum bende sana balık yolayabilirim ama oraya nasıl ulaşacak bir yol söylersen yardımcı olabilirim akvaryumda balıkdan bol ne var şu 3 günlük dünyada
         SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

devilmentÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 167
devilmentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 23:57
Herkesin görüşleri aynı aslında ama iş uygulamaya gelince hepimiz susuyoruz. Ben isterimki nasıl forumda bilgi paylaşıyorsak gercek hayattada bu hobi için ve tüm hayvan severler için bi paylaşım olmalı. Tamam her balığın fiyatı aynı olamaz ama kendimden örnek vereyim yakında yeni bir tank yapıcam (işallah) ve elimdeki calvuslarımı canlı doğuranla takas etmeyi düşünüyorum bu balıkları akvaryumcuya vermeyi hiç düşünmedim umarım forumdan bi arkasaş bulurum ve eğer gercekten samimi ise calvusların değerini hiçe sayar ona veririm burda olay ben okadar baktım yem verdim zarar ederim değil evet maddi yönden zarar olabilir ama manevi yönden büyük bir kardır o insan bana dua eder ben ona buda bana yeter ben calvusları zar zor aldım eminim isteyen arkadaşta zorlandığı için alamıyodur benim çektiğimi ceksin istemem umarım derdimi anlatabilmişimdir. Kısacası benim tek dileğim birbirimizi bu hobiden soğutmadan aksine destek olarak bu işi devam ettirmek. Biz balıkları sevdiğimiz için bakıyoruz ticaret amacı gütseidik akvaryumcu acardık. Paylaşmak güzel bişey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarıalibeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 238
SarıalibeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2010 01:31
Arkadaşlar hep diyorum bizim Akvaryumcu dediğimiz kişiler aslında japon balığı ve yem satıcısıdır.Teknik konularda sizden daha fazla şey bilmezler.

Para hırsına gelince.Büyük şehirler dışındaki özellikle ilçelerde Akvaryumcu sayısı bir yada en fazla ikidir.Hal böyle olunca rekabet ortamı oluşmayınca istedikleri gibi at koşturabiliyorlar.
Misina2010-11-14 01:32:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2010 09:48
3 tür hobici vardır.
1-sitemizden haberi olmayıp akvaryumcuların eline düşenler
2-sitemizden haberi olmasına rağmen bizi dinlemeyip yine onların eline düşenler
3-sitemizle tanışıp petshoptan 500e alacağını 300e getirenler.
Size geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Ve sitemizde konu açmadan,soruşturmadan,araştırmadan,danışmadan akvaryumunuza bir çöp bile koymamanızı tavsiye ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir