Neden dur denmiyor ?


emreozturk57Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 93
emreozturk57Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 02:21
Merhabalar ,
Bugün Bakırköy de bi kaç işim vardı. Gelmişken akvaryumcularada bakıyım dedim.Güzel balıklar varmı diye.Birşey dikkatimi çekti.Tahta köprünün olduğu sokaktaki bütün akvaryumcularda papağan chilid satışı yapılıyor. Renk renk boy boy hemde. 
Daha öncede forumlarda bu hobiye gönül verenlerin papağan chilidin üretimine ve satışına olan tepkilerini okumuştum. Sadece ticari amaç güdülerek imalatı ve satışı yapılan bu balıkların neden satışına izin veriliyor ? Bunu merak ettiğim için siz akvaryum severlere sormak istedim.

Saygılar




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 02:26
Elbetteki labaratuvar balıkların hepsine karsıyız vakti zamanında bende bayabir beslemişdim papaganları,inanın insanlığımdan utandım balık baya bir büyüdü bir okadarda agız çapı acıldı ve o ağız hiç kapanmıyor balık yem yerken bile kapatamıyordu,çogu zaman aldıgı yemi düşürüyordu,sonucda doğal değil .İtibar etmessek kimse almazda getirtemezde..

Ancak bunda suç sadece atıcıların yada üreticilerin değilki biz hobicilerde görsellik olsun diye kücücük tankalra 10 larca balık koyuyoruz sonrada bir bakıyorsun ahliyle snow yada sarıyla aysmen yada yunusla baska bir balık çifleşivermiş bizdede hatalar çok arkadaslar bilinçli yapmıyoruz malesef eğitim şart..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir