NEON hakkında .


undisput3dÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 93
undisput3dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 21:44
Merhaba öncelikle akvaryum ailesi.

Şu an 110litre akvaryumumda 3 demasoni ve 3 sarı prenses im var , yaklaşık 6-7 aydır besliyorum. Ama Neon balıkları daha çok hoşuma gitti. Silis kum ve mercan kırığı mevcut akvaryumumda . Demasoni ve sp leri verip  neon almayı düşünüyorum. 

Size olan sorularım ise şunlar dostlarım.

1- demasoni ve sp leri verip , neon ları alınca direk suya koyabilirmiyim yoksa neon lar daha farklı bir su ortamımı sever ( örneğin sert,yumuşak su )

2- demasoni ve sp lerime  bitkisel yemler veriyorum nls thera A+ ve sera flora pul yem  bunları neon lara devam ettirebilirmiyim yoksa başka bi yem almalımıyım.

Birde gerçek bitki alıp eklemeyi düşünüyorum Neon lar için.

Bu 2 adet soruma cevap verebilirseniz beni çok memnun edersiniz arkadaşlar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metehan YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 660
Metehan YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 22:02
1) Siyah kum ve mangrow kökü eklemelisiniz. Cikletler sert , neonlar yumuşak su ister. Mangrow kökü gereklidir. Kum rengi de siyah olmalıdır. Renkleri daha güzel gözükür. Stres yaşamazlar. Beyaz kum stres kaynağı olabilir neon için. Suyu da en az 2 hafta civarı dinlendirin.

2) Tetralar çoğunlukla etçil beslenen canlılardır. Temel olarak etçil haftada 4-5 defa aralarda bitkisel yem verilmelidir. Ama siz SERA VİPAGRAN ya da VİPAN alın. Neonlara en uygun yemlerdir.


Bitki de neon için önemlidir. Mutlaka ekleyin. 8 ile 20 arası neon alabilirsiniz. 20'den fazla olursa sürü piskolojisi bozabilir. Ya da neon'un yanına bir kaç tetra çeşidi daha ekleyebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir